Wat is de beste lengte van Instagram-rollen in 2023? (2023)

Instagram is nu een video-app. Het maakt niet uit wat Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, zegt in zijn vele regelmatige updates.

De verschuiving van het bedrijf naar video is duidelijk voor Gram-gebruikers. In 2023 heeft iedereen gezien hoe een enkele videorol weergaven, bereik en betrokkenheid kan maken of breken, vooral voor accounts met een kleiner aantal volgers of voor nieuwe nieuwkomers.

Ja, je kunt een foto plaatsen, maar de video-inhoud kan een grote impact hebbende statistieken van je Instagram-account.

 • Waarom moest Instagram overschakelen op video over foto-inhoud?
 • Terug naar de basis: Instagram Reels
 • Hoe bepaal je de beste lengte van Instagram Reels?
 • Laat je Instagram (en andere social media) sneller groeien

Wat is de beste lengte van Instagram-rollen in 2023? (1)

Vereenvoudig Instagram Business
Beheer met één tool

 • Beheren& reageer op opmerkingen en DM's op één plek.
 • Monitoradvertentieopmerkingen van meerdere accounts.
 • Automatiserenantwoorden op terugkerende vragen.
 • Schemaberichten naar meerdere accounts, op desktop.
 • Analyserenprestaties en controleer hashtags.
 • Bijhoudenvan uw concurrentie.
 • Creërenof plan diepgaande rapporten in enkele seconden.

Probeer 2 weken gratis (geen creditcard nodig)

Waarom moest Instagram overschakelen op video over foto-inhoud?

Het simpele antwoord: om te blijven drijven, weesrelevant en gebruikt wordendoor Gez Z en millennials. Instagram had geen andere keuze dan zijn videogame op te voeren.

GenZ e-commerce trends en marktwaarde

We leven in een wereld waarin TikTok zojuist over Netflix is ​​gesprongen, wordenhet nummer één videoplatform in de Verenigde Staten, gebruikt door mensen van 35 jaar en jonger.

Instagram early adopters en trendsetters stemmen graag met hun portemonnee. Gen Z geeft graag geld uit door in-app aankopen te doen. Uit het laatste onderzoek blijkt dat alleen al in de VS “65% van GenZ gebruikt hun telefoon 1-4 keer per week om te winkelen“. Dezelfde bron schat "er iseen omzetkans van meer dan $ 75 miljard voor e-commerce-apps om te benutten in hun app-groeistrategieën“.

Instagram weet het.

Het platformmoeteen jonger publiek aanspreken om mee te vechten voor een stukje van de hierboven genoemde geschatte inkomsten. Advertenties, in-app shops, abonnementen,maker marktplaatsom merken en gebruikers met elkaar in contact te brengen, en wie weet binnenkort misschien een social commerce-tool om virtuele in-app live verkoopvideosessies te hosten...

Deze onderdelen brengen al geld op of kunnen in de toekomst mogelijkheden bieden om geld te verdienen.

Video Reels hebben de neiging om gebruikers langer binnen de Instagram-app te houden

Daarom heeft het bedrijf betere kansen om het publiek te segmenteren en de gegevens te gebruiken om beter presterende advertentiecampagnes te presenteren. En op meer plaatsen niet alleen gesponsorde posts in de feed.

Reels zijn een uitstekende tool voor het platform en zijn bedrijfsmodel om Instagram-gebruikers langer binnen de app te houden. In het begin was de spoellengte slechts 15 seconden. Met veel updates maakte Instagram dat bekendLengte van Instagram Reelswordt eerst verlengd tot 60s, tot 90s en in speciale gevallen zelfs tot 15 minuten. Daarover later meer.

Te lang tussen een rots en een harde plek zitten, deed Instagram geen goed.

Dit is de reden waarom het platform van Meta de focus snel verschuift naar videocontent. Zelfs sneller dan de meeste gebruikers kunnen zich aanpassen aan de veranderingen.

Uiteindelijk passen we ons allemaal aan de groeistrategieën van Instagram aan. Het maakt niet uit welk deel van het publiek van IG: e-commercebedrijven, makers van inhoud of persoonlijke merken.

Wat is de beste lengte van Instagram-rollen in 2023? (2)

Plan onbeperkt Instagram Reels

Plan je Instagram Reels naadloos in op meerdere accounts tegelijk. Probeer NapoleonCat gratis:

Terug naar de basis: Instagram Reels

Wat is de beste lengte van Instagram-rollen in 2023? (3)

Wat zijn Instagram-rollen?

Instagram-reels zijn korte video's die leuk, licht en vermakelijk moeten zijn. Dit stuk inhoud verschijnt op twee plaatsen in het profiel van de gebruiker: de gebruikersfeed en het tabblad Reels.

Hoe maak je Instagram Reels?

Je kunt Instagram Reels op verschillende manieren maken:

 • door op het startscherm naar rechts te vegen om de Instagram Stories-tool te zien en vervolgens Reel onder aan het scherm te kiezen, of
 • door op het pictogram (+) boven aan het scherm te tikken en vervolgens de optie Reels te kiezen.
 • door de optie te gebruiken om elke Reel die je op Instagram ziet te remixen en je eigen versie te maken.
 • door gebruik te maken van de optie Reeltemplate die de belangrijkste technische onderdelen al bevat, voeg je alleen videocontent toe om de template in te vullen.
 • door een videopost te uploaden naar je Instagram-account. Als de video 15 minuten duurt, wordt deze gewijzigd in Reel.

We hebben een complete gids gericht ophoe je reels kunt maken op Instagram. Een echte aanrader voor elke social media manager of e-commerce ondernemer die wil beginnen met het maken van videoreels.

Wat is de lengte van Instagram Reels?

De lengte van Instagram Reels kan oplopen tot 90 seconden of tot 15 minuten, en dit hangt af van hoe de Reel is gemaakt.

Als de Reel is gemaakt via de Instagram Reels-tool in de apprechtstreeks van de Instagram-camera, de lengte is maximaal 90 seconden.

De standaardRol lengtegebruikers kunnen creëren via de IG-camera is 15 seconden. Gebruikers kunnen de lengte van de spoel en de lengte van de muziek op Instagram op twee manieren vergroten. Ten eerste door instellingen aan te passen tijdens het opnemen van de Reel via een in-app camera. Twee, door een video als post te uploaden, die later wordt gedeeld als Reel.

Alsgemeld door TechCrunch, maakte Instagram dat bekendelke video die korter is dan 15 minuten die in de app wordt geplaatst, wordt automatisch als Reel gedeeld. Alle video's die werden gepost voordat Instagram de nieuwe functionaliteit introduceerde, bleven als video's en werden niet beïnvloed.

Instagram heeft zijn doel bereikt om het videoformaat in de app te consolideren in 2023. Er was een verandering in het uploaden van videoposts, daarom zijn sommige Reels nu langer dan 90 seconden.

Wat is de beste lengte van Instagram-rollen in 2023? (4)

Beheer en automatiseer opmerkingen van Reels

Gebruik NapoleonCat om opmerkingen van uw Reels over meerdere IG-accounts te beheren (en automatiseren) - allemaal vanuit één eenvoudig dashboard. Probeer het gratis:

Probeer gratis

Probeer NapoleonCat 14 dagen gratis. Geen kredietkaart nodig.

Hoe bepaal je de beste lengte van Instagram Reels?

Laten we eens kijken naar de beste Instagram Reel-lengte vanuit het perspectief van de doelen.

Doel: stoppen en aandacht krijgen

Als het je doel is om een ​​hook te creëren voor de gebruiker om te stoppen en aandacht te besteden aan je videonu, dan deaanbevolen Instagram Reel-lengteis 2-10 seconden. De inhoud moet kort en krachtig zijn.

Je intro moet in dit geval energiek zijn, bijvoorbeeld iemand die op de camera klopt en zijn woorden rechtstreeks op de gebruiker richt, recht in de camera kijkend, oftewel de ogen van de kijker.

De Reel moet ook een interessante hoes hebben met een haak die duidelijk de inhoud vermeldt. Clickbaitish-titels werken hier goed. Ook vragen en grappig klinkende titels.

Overtreed deze regel: als je een langere Reel moet opnemen, bijvoorbeeld educatief of gericht op activisme over klimaatverandering, zijn de eerste 3-5 seconden het belangrijkst. De hook en de dynamiek moeten er zijn. Daarna kan de video langer zijn, tot een minuut, anderhalve minuut.

Doel: meer weergaven

Kortere inhoud werkt goed als u meer weergaven wilt. Plaats een Reel van 3-10 seconden.

Maar!

De video moet een soort gimmick hebben die ervoor zorgt dat de gebruiker hem opnieuw wil bekijken:

Element van verrassing

Voeg aan het einde van de video een verrassingselement toe waardoor de gebruiker onmiddellijk opnieuw kijkt en besluit om de Reel opnieuw te bekijken.

Snelle video met tekst

Vul uw video-inhoud in met een achtergrondafbeelding en voeg tekst toe waarvan u weet dat deze belangrijk is, maar die te snel voorbijgaat voor de gebruiker om te lezen na slechts één keer kijken. Dit is een donker patroon, maar het zorgt ervoor dat sommige gebruikers tikken en video stoppen om te lezen tijdens een tweede kijkbeurt.

Oneindige lus

Deze techniek is interessant omdat hij in elke niche werkt. Door een korte videorol te plaatsen met snelle afbeeldingen of pittige overgangen, zullen de gebruikers eerder tot het einde van uw video blijven omdat deze dynamisch is. Ze kunnen ook na een tweede of derde keer beseffen dat ze dezelfde video een paar keer hebben bekeken. De sleutel hier is muziek. Het moet soepel worden geknipt om het einde van de video met het begin te verbinden.

Doel: meer reacties of deelacties krijgen

Voor dit doel kan de lengte van de Instagram Reel 15-30 seconden zijn. Je belangrijkste taak zal zijn om de aandacht van gebruikers vast te houden tot het einde, waar je de CTA plaatst en kijkers rechtstreeks vraagt ​​een specifieke actie uit te voeren:

 • geef nu commentaar!
 • deel dit met je vrienden!
 • laat een antwoord achter in de reactie!
 • reageer op je beste tip!
 • deel je slechtste ervaring!

Bonustip:In de Reel kun je een vraag stellen of een gesprek beginnen over elk onderwerp, maar… deel je mening niet meteen in de video. Je call-to-action kan er ook zo uitzien:

Wil je mijn mening weten?
Zie de eerste reactie en deel de jouwe!

Doel: een verbinding opbouwen

Maak een Instagram Reel die een verhaal vertelt. Verhalen kunnen ons naar de kern brengen en positieve of negatieve connotaties opbouwen met het merk of de persoon. Vertel een verhaal dat het eerste type opbouwt en de verbinding gaat bijna automatisch.

Een verhaal kan niet in 5 seconden worden verteld (althans niet elk verhaal), dus je hebt een langere video nodig van 60 – 90 seconden. Het uploaden van de video als een post zou ook werken.

Ik zou echter niet tot 15 minuten gaan, omdat dat te lang is om de aandacht van de gebruiker vast te houden.

Laat je Instagram (en andere social media) sneller groeien

Wil je meer controle over je Instagram account en Reels? Wil je social media-accounts organisch laten groeien zonder haperingen? Kijk zeker eens bij NapoleonCat.

Met onze tool (speciaal ontworpen voor socialemediateams), kun je Instagram Reels beheren:het roosteren,beheren, becommentariëren, noem maar op.

Wat is de beste lengte van Instagram-rollen in 2023? (5)

Heb je of werk je aan meerdere Instagram-accounts? Gebruik dan de handige optie om Reels te delen met meerdere IG-accounts op één plek.

Wat is de beste lengte van Instagram-rollen in 2023? (6)

Je kan zelfsreacties automatiserenvan Rollen. Geen botacties. Legitieme marketingautomatisering om uw antwoorden consistent en uw opmerkingen netjes te houden. Stel automatische antwoorden in in het opmerkingengedeelte en verberg of verwijder automatisch ongepaste uitspraken.

Wat is de beste lengte van Instagram-rollen in 2023? (7)

Instagram-marketing gemakkelijker gemaakt voor teams

Automatisering, analyse, rapportage, planning en meer van Instagram.Probeer NapoleonCat en bespaar 90% van de tijd die u besteedt aan marketingtaken. Probeer het gratis:

Probeer gratis

Probeer NapoleonCat 14 dagen gratis. Geen kredietkaart nodig.

Meer weten over Reels? Dit vind je misschien ook leuk:

 • Rollen maken op Instagram: een eenvoudige handleiding voor beginners
 • Tekst toevoegen aan rollen op Instagram (iOS en Android)
 • Beste tijd om rollen op Instagram te plaatsen
 • Plan en publiceer Instagram-reels met NapoleonCat (productupdate)
 • Hoe werkt het Instagram Reels-algoritme echt?
 • Wat is het verschil tussen Instagram-rollen en verhalen?
 • 5 manieren om Instagram-rollen te gebruiken voor digitale marketing
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 01/09/2023

Views: 5721

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.