Waarom worden mijn gelnagels bruin? [En hoe het te verwijderen] (2023)

Als je jezelf net hebt verwend met een gelmanicure, kan het ontmoedigend zijn om later te merken dat ze bruin worden. Soms kan dit kort daarna gebeuren, op andere momenten kan het in de loop van de weken vorderen. Hoe dan ook, het is niet goed en je wilt waarschijnlijk weten wat de oorzaken zijn, wat je kunt doen en hoe je kunt voorkomen dat het in de toekomst gebeurt. Ik besloot mijn aanbevolen benadering van al deze dingen te documenteren en zou deze hier vandaag graag met u delen.

Dus om te beginnen, waarom worden mijn gelnagels bruin?Verkleuring of het verschijnen van bruine vlekken op gelnagels kan om verschillende redenen optreden. De meest waarschijnlijke reden is onder- of overmatige blootstelling aan UV-licht tijdens het droogproces. Soms kunnen ze zelfs geel worden door te hard uitharden bij UV-licht. Andere redenen zijn dat je nagel in contact komt met sterke chemicaliën zoals schoonmaakmiddelen, make-up producten, kruiden zoals kurkuma. Roken kan ook een reden zijn. Andere oorzaken kunnen blootstelling aan haarkleurmiddelen of huidverzorgingsproducten zijn.

Verlies van kleur in gelnagels komt vaak voor bij iedereen die schoonheidsproducten gebruikt; of ze nu voor het haar, de handen, het gezicht of andere delen van het lichaam zijn. Vaak bevatten deze chemicaliën die op de hand terechtkomen en in contact komen met de nagels.

Laten we, wetende hoe frustrerend dit is, eens kijken naar enkele mogelijke oorzaken van bruine nagelverkleuring, methoden voor verwijdering en mogelijke tips en trucs voor preventie.

Inhoudsopgave

Mogelijke oorzaken van bruine nagelverkleuring

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor bruine nagelverkleuring:

 1. Over- of onderblootstelling aan UV-licht tijdens uitharding.
 2. Roken.
 3. Contact met sterke en schadelijke chemicaliën.
  1. Reinigingsmiddelen
  2. Make-up producten
  3. Huidverzorgingsproducten
  4. Gel van slechte kwaliteit
  5. Zelfbruinende producten
 4. Zonlicht
 5. Specerijen
 6. Producten van slechte kwaliteit
 7. Schimmelinfecties.
 8. Medische aandoeningen die verkleuring veroorzaken.

Laat het ons weten, bekijk deze een voor een:

uitharden

Curing is het proces waarbij de gelnagels direct na het aanbrengen worden gedroogd. Het UV-licht hardt de gel uit en daardoor blijft de manicure zo lang zitten.

Als de uitharding echter overdreven is of het tegenovergestelde – kortgebakken, wat betekent dat je je nagels te kort onder de lamp hebt gelaten – kan het materiaal na een paar dagen of een week later bruin worden.

Het is geen toeval dat UV-lampen in de salons een timer hebben en als de minuten verstreken zijn, schakelt de machine zichzelf uit.

Roken

De volgende reden is roken. Deze ongezonde gewoonte maakt niet alleen je tanden geel, je huid droog en je kleding gaat stinken, maar het kan er ook voor zorgen dat je gellak bruin of geelachtig van kleur wordt.

De nicotine en teer in sigaretten (de giftige chemische deeltjes die achterblijven bij het verbranden van tabak) laten vlekken achter op je nagelbedden en zelfs op de huid eromheen.

Ook blokkeert roken de zuurstoftoevoer naar de vingernagels, wat kan resulteren in gele schaduwen.

Chemicaliën

Als we verder gaan met mogelijke oorzaken, kan een andere contact met sterke chemicaliën zijn.

Schoonmaakmiddelen zijn gemaakt van agressieve stoffen. Bij vermenging met gel nagellak ontstaat er een reactie die bruine vlekken veroorzaakt. Ook make-upproducten bevatten chemicaliën.

Als je per ongeluk make-up op je nagels hebt aangebracht tijdens het aanbrengen, kan het heel moeilijk zijn om de vlekken weg te vegen. Daarom kunnen bruine vlekken ontstaan ​​en blijven.

Bepaalde chemicaliën in huidverzorgingsproducten kunnen ook een reactie veroorzaken en tot verkleuring leiden.

Hydrochinon is bijvoorbeeld een algemeen gebruikt plaatselijk depigmenterend middel voor het behandelen van pigmentatie.

Er is gemeld dat bij contact met nagels zowel verkleuring als bruine pigmentatie kan worden waargenomen.

Van tretinoïne (een medicijnstof die wordt gebruikt voor de behandeling van acne en door de zon beschadigde huid) is ook gemeld dat het bruine verkleuring van de nagels veroorzaakt.

Over een door de zon beschadigde huid gesproken, het gebruik van tan-producten of zelfbruiners kan leiden tot problemen met de gellak.

Zonlicht

Overmatige blootstelling aan zonlicht is schadelijk voor de huid en de nagels, evenals nepbruiningsproducten vanwege hun vlek-veroorzakende aard.

Ook reageert iedereen anders op zonnebaden en ervaren mensen verschillende problemen met hun huid en nagels na blootstelling aan zonlicht of na het bruinen onder de zonnebank.

Producten van slechte kwaliteit

Ten slotte kan een mogelijke oorzaak van verkleuring altijd het aanbrengen van gels van slechte kwaliteit zijn.

In tegenstelling tot acrylnagels zijn gel nagellakken niet-poreus. Het betekent dat ze vloeistoffen opnemen of vlekken krijgen wanneer ze in contact komen met andere chemicaliën of vuil.

Niet alle salons gebruiken gels van de beste kwaliteit en daarom rekenen ze anders. Het is beter om meer te betalen dan pas na een paar dagen een geruïneerde manicure.

Infecties

Er zijn nog een paar redenen die kunnen leiden tot bruine vlekken en/of verkleuring.

Hoewel ze niet zo direct verbonden zijn met gels, kunnen ze de nagels permanent beschadigen als ze niet worden behandeld.

Een daarvan is een schimmelinfectie: deze wordt veroorzaakt door bacteriën die leiden tot verdikking van de nagel, ruwe randen en gele verkleuring.

Als u verdachte plekken op uw gel opmerkt, kan dit een probleem zijn voor het verschijnen van schimmel.

Medische omstandigheden

Er zijn ook enkele medische aandoeningen die tot verkleuring leiden.

Leveraandoeningen, diabetes, schildklieraandoeningen en een algemeen gebrek aan voedingsstoffen in uw dieet kunnen allemaal leiden tot verkleuring.

Hoe verwijder je bruine vlekken van gelnagels?

Gelukkig zijn er manieren om bruine of gele vlekken thuis met succes te verwijderen!

Nagellakremover Of Alcohol

Nu denk je waarschijnlijk dat de remover de gel zal loslaten. Nee, dat zal niet, tenzij u overmatige hoeveelheden over uw nagelplaat aanbrengt.

Neem een ​​wattenstaafje en doop het wattenstaafje in de nagellakremover. Probeer het katoen niet volledig te laten weken met remover en dompel het een seconde of twee onder.

Begin vervolgens de vlek te schrobben met de punt van het neusstaafje totdat de vlek verdwijnt. Als je het gevoel hebt dat de remover niet genoeg is, duik dan opnieuw.

Een heel klein beetje aceton beschadigt je gel niet en verwijdert de vlekken. Hetzelfde geldt voor het gebruik van alcohol.

Deze volledig natuurlijke nagellakremover is mijn doel, en je kunt het voor een uitstekende prijs krijgen bij Amazon.

Het is ook ideaal om te hebben voor al uw behoeften op het gebied van nagellakverwijdering!

Week in citroen en zuiveringszout

Beide zijn natuurlijke bleekmiddelen. Pers een hele citroen uit in een kom met water en voeg een eetlepel zuiveringszout toe.

Doop je vingers gedurende 10-15 minuten. Spoel daarna uw vingers af met water zonder zeep en schrob voorzichtig uw nagels.

Beide ingrediënten zijn natuurlijk en bevatten geen chemicaliën, dus je loopt geen risico op schade aan de gellak. Appelciderazijn werkt ook!

Pak je haarlak

Verrassend genoeg kan haarlak uitkomst bieden om bruine vlekken te verwijderen.

Leg je hand op een handdoek en spuit haarlak op je nagels tot ze nat worden.

Gebruik dan een wattenstaafje en begin voorzichtig de vlekken weg te schrobben. Was uw handen met water en zeep.

Tea Tree-olie

Een ander natuurlijk middel dat nuttig is. Je kunt het ook gebruiken als je last hebt van nagelschimmel. Het is een natuurlijke vlekverwijderaar.

Week je nagels in een kom vol water en twee eetlepels tea tree olie. Laat de nagels weken en verwijder ze na 10-15 minuten.

Afspoelen met water zonder zeep. Je kunt hetzelfde trucje doen met kokos- of ricinusolie. Ricinusolie is een multifunctionele plantaardige olie die mensen al duizenden jaren gebruiken.

Als u op zoek bent naar wat Tee Tree Oil, die ook een reeks andere gezondheidsvoordelen en toepassingen heeft,bekijk deze hoogwaardige tea tree-olie van farmaceutische kwaliteit op Amazon.

Scheerschuim

Scheerschuim bevat waterstofperoxide, een bleekmiddel.

Bedek een watje met crème en schrob de vlek totdat deze loslaat.

Koop een nieuwe set gelnagels

Als alle suggesties falen, overweeg dan om je nagels opnieuw te laten doen.

Soms, als de vlekken te donker zijn of lange tijd zijn blijven zitten, zonder te proberen ze schoon te maken, kunnen alle hierboven genoemde remedies hulpeloos zijn.

Hoe voorkom je dat je gelnagels verkleuren?

Het voorkomen van verkleuring van uw gelnagels omvat al met al het vermijden van contact met chemicaliën, schadelijke producten en het aanbrengen van gels van slechte kwaliteit.

Trek bij het gebruik van schoonmaakmiddelen rubberen handschoenen aan. Pas op dat u geen wasmiddel morst bij het openen van flessen. Stop met roken en eet gezond voor een algemeen welzijn van je nagels.

Ga alleen naar vertrouwde salons die de ideale duur van UV-uitharding kennen, breng een toplaag aan op je nagels; houd je nagels en nagelriemen gehydrateerd.

Zorg voor een goede hygiëne en desinfecteer alle nagelgereedschappen voor gebruik.

Maak je geen zorgen als je besluit gewone nagellak over je gelbasis aan te brengen. Gewone nagellak leidt niet tot verkleuring.

Er is niets dat eeuwig duurt, maar als je regelmatig natuurlijke remedies gebruikt zoals tea tree olie, citroen en frisdrank, vitamine E, azijn kun je voorkomen dat je nagels lang bruin worden.

Behalve dat ze onschadelijk zijn, bevatten deze ingrediënten ook voedingsstoffen die je huid rond de nagels van vitamines voorzien en ze op natuurlijke wijze hydrateren.

Eindelijk

Samenvattend kan het volgen van enkele eenvoudige stappen voorkomen dat je je gelnagels langdurig bruin krijgt.

De vlekken ontstaan ​​meestal wanneer je nagels in contact komen met sterke chemicaliën zoals die in schoonmaakmiddelen, make-up producten; kruiden zoals kurkuma, huidverzorgingscrèmes, gels van slechte kwaliteit, overmatige blootstelling aan zonlicht en zelfbruiners.

Slechte gewoonten zoals roken kunnen ook leiden tot bruine nagels en een ongezonde en droge huid rond de nagels.

Methoden die nuttig zijn voorvlekken van je gelnagels verwijderenonder meer het gebruik van nagellakremover of alcohol, weken in citroen en zuiveringszout, je haarlak gebruiken, theeboomolie aanbrengen, schrobben met scheerspray of eindelijk een nieuwe set gelnagels krijgen, als de vlekken te hardnekkig zijn.

Waarom worden mijn gelnagels bruin? [En hoe het te verwijderen] (1)

Jema

Hé, ik ben Jemma, een gediplomeerde nagelstyliste en manicure met meer dan vijftien jaar praktijkervaring in de sector. Ik heb AlmondNails.com gemaakt om alles te delen wat ik heb geleerd over de nagelindustrie - van de verschillende soorten manicures die beschikbaar zijn, suggesties voor slijtage, aanbevelingen om nagels sterk en gezond te houden, helemaal tot aan het geven van de beste tips en werkwijzen voor nagelstudio's .

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated: 08/10/2023

Views: 6280

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.