Waarom worden mijn gelnagels bruin? [En hoe het te verwijderen] (2023)

Laatst bijgewerkt op 27 april 2022 door SulaBeauty Staff

Als u vaker een gelmanicure krijgt, moet u zich bewust zijn van dit probleem. Meestal, als je na een paar dagen een nieuwe gelmanicure krijgt in een salon of thuis, heb je je misschien opgemerktnagellak verandert van kleur en wordt zwart, bruin of grijs.

Maar mensen kunnen de reden achter dit probleem niet achterhalen.Waarom veranderen gel nagellakken na een paar dagen of weken van kleur??

Waarom worden mijn gelnagels bruin? [En hoe het te verwijderen] (1)

Dus in dit artikel ga ik je de redenen achter de vraag vertellenwaarom mijn gelnagellakmanicure van kleur verandert van bruin, zwart of grijs, en hoe je ze kunt verwijderen.

Wat zijn de oorzaken dat mijn gelnagels van kleur veranderen [bruin, zwart of grijs worden]

1. Je nagels uitharden

Waarom worden mijn gelnagels bruin? [En hoe het te verwijderen] (2)

Als u de term niet kent, is uitharden het proces waarbij de nagellak wordt gedroogd met behulp van een Led UV-lamp. Deze lamp gebruikt UV-licht om de bovenkant van gelnagellak uit te harden, en dankzij deze machine kunnen mensen hun nagels in een paar minuten drogen, en de nagellak gaat langer mee als deze volledig is gedroogd onder UV-licht.

Als u uw gelnagellak echter te lang uithardt of onder UV-licht houdt, kunnen uw nagels na een paar dagen bruin worden. En op dezelfde manier kan onderuitharding, d.w.z. uitharding gedurende een kortere periode, dezelfde verandering in het uiterlijk van uw manicure veroorzaken.

Dit is de reden waarom salons een UV-lamp met een timer gebruiken, dus als u uw gelmanicure thuis doet.

Ik zou je aanraden om deze aan te schaffenUV LED Nagellamp met timer. Dit is zeer eenvoudig te gebruiken en in te stellen met de gewenste tijd van 30, 60 of 90 seconden lang.

2. Roken

Roken is een zeer ongezonde gewoonte die niet alleen je gezondheid langzaam kan verslechteren, maar ook je huid kan uitdrogen en de kleur van je nagels kan veranderen met en zonder nagellak. De nicotine en teer die worden gebruikt om sigaretten te maken, kunnen je nagelbed en de huid rond je nagels gelig maken.

De giftige chemische stof die in sigaretten aanwezig is, tast je gelnagelverven aan en kan ze bruin/zwart maken. Dit is dus een van de meest voorkomende redenen waarom je gelnagellak van kleur verandert.

3. Chemicaliën

Een andere zeer aanvaardbare reden zijn chemicaliën. Veel producten zoals ontsmettingsmiddelen, make-upproducten, haarlak, serums en nog veel meer bevatten sterke chemicaliën die, wanneer ze in contact komen met je gelnagellak, een reactie veroorzaken die op zijn beurt verkleuring kan veroorzaken.

Gebruik daaromdeze URBANSEIZOEN Afwas rubberen handschoenen voor het schoonmakentijdens het gebruik van dergelijke chemicaliën; ze zijn redelijk betaalbaar en duurzaam.

Haarkleurmiddelen bevatten bleekmiddel waarvan is bewezen dat het kleding, haar, enz. Verandert, en als u iemand bent die ze vaak gebruikt, zult u een kleurverandering in uw gelmanicures ervaren.

Ook bevatten huidproducten voor hyperpigmentatie chemicaliën zoals hydrochinon en kurkuma die je gelnagels bruin of geel kunnen maken.

4. Zonlicht

Mensen die extra gevoelig zijn voor zonlicht kunnen een bepaalde reactie met hun nagels en huid hebben. Overmatige blootstelling van nagels aan zonlicht of UV-stralen kan het uiterlijk van uw gelnagellak veranderen. Ook kunnen de bruiningsproducten die mensen gebruiken om hun huid tegen zonlicht te beschermen de verkleuring van gelnagellakken veroorzaken.

Als je nepbruinproducten over je nagels gebruikt, is de kans groot dat ze bruine vlekken achterlaten op je gelmanicure.

5. Producten van slechte kwaliteit

Als uw salon of u goedkope gelnagellak gebruikt voor uw manicure, is de kans groot dat u na een paar dagen een verandering in het uiterlijk van uw gelnagellak ervaart. Ik moet je eraan herinneren dat gel nagellakken niet-poreus zijn, wat betekent dat ze het vermogen hebben om vloeistoffen op te nemen die reacties veroorzaken wanneer ze in contact komen met chemicaliën.

Dus ik zou je aanraden om geen goedkope gelmanicures te krijgen; iets meer uitgeven aan zoietskwaliteit Kevers Gel Polish Setals je wilt dat ze lang meegaan en er gezond uitzien.

6. Infecties

Net als elk deel van uw lichaam, hebben nagels de grootst mogelijke en constante zorg nodig. Als ze niet goed worden verzorgd, kunnen ze door bacteriën een infectie rond en over de nagel ontwikkelen. Dergelijke infecties kunnen ook een verandering in het uiterlijk van gelnagellak en natuurlijke nagels veroorzaken. Dergelijke bacteriële infecties kunnen ook ruwe randen veroorzaken.

Ik raad je dus ten zeerste aan om je nagels goed te verzorgen en producten van hoge kwaliteit te gebruiken. Als er niet naar de infectie wordt gekeken, kunnen de nagels permanent zwart worden en grotere schade aanrichten.

7. Medische aandoeningen

Ernstige medische aandoeningen zoals diabetes, schildklier, leverinfecties en gebrek aan vitamines of voedingsstoffen in uw lichaam kunnen verkleuring van de nagels veroorzaken. Het is niet veel dat u kunt doen, behalve een beter dieetplan hebben om in dergelijke gevallen meer voedingsstoffen binnen te krijgen.

Hoe verwijder je zwarte of grijze vlekken van gelnagels?

Laten we nu eens kijken naar manieren om verkleuring van gel nagellak te voorkomen. Ik weet hoe frustrerend het kan zijn dat je te maken krijgt met verkleuring na een paar dagen een sappige en frisse gelmanicure te hebben gekregen. Het verpest de hele sfeer van het investeren van tijd en geld in het opnieuw krijgen van nieuwe manicures.

Dus maak je geen zorgen meer, want ik ga je manieren geven hoe je bruine vlekken van je gelnagels kunt verwijderen:

1. Nagellakremover of alcohol

Ik weet dat deze oplossing voor het verwijderen van vlekken uit gelnagellakken misschien niet de beste optie lijkt, aangezien nagellakremover de neiging heeft om gelnagellakken te verwijderen. Maar een kleine hoeveelheid aceton of alcohol kan je helpen de bruine vlekken van je gelnagels te verwijderen.

Je kunt gebruikenDiamond Wipes Aceton Nagellak Remover Pads. Deze zijn zo handig om te hebben en ook het beste voor op reis.

Het enige wat je hoeft te doen is een katoenen oordopje te gebruiken en het in een nagellakremover te dopen, doop het niet helemaal. We hebben aanzienlijk minder remover nodig; probeer na het dompelen met lichte handen de vlekken van je gelnagels te schrobben.

2. Geniet van citroen en zuiveringszout

Citroen en zuiveringszout werken als bleekmiddelen en het is bewezen dat ze effectief zijn bij het verwijderen van bruine vlekken op gelmanicure. Pers een citroen samen met 1 theelepel baking soda uit in een kom met lauw water. Dompel vervolgens uw vingertoppen gedurende meer dan 10-15 minuten in de kom en spoel vervolgens uw handen af ​​onder stromend water zonder zeep, waarbij u de vlekken licht schrobt.

3. Pak je haarlak

Veel mensen hebben gedeeld dat de haarlak hen heeft geholpen om vuile bruine vlekken op hun gelnagels te verwijderen. Houd je handen boven een doek of handdoek en spuit dan haarlak over je nagels tot ze er helemaal doorweekt zijn. Probeer vervolgens met een wattenstaafje of een oordopje de vlekken te verwijderen. Was na het schrobben uw handen onder de kraan met een milde zeep.

4. Tea Tree-olie

Laten we het hebben over een ander natuurlijk middel dat werkt als een effectieve vlekverwijderaar. Het is bewezen dat tea tree-olie nagelschimmel behandelt en bruine vlekken van de nagels verwijdert. Resultaten vandeze studie uit 1994ontdekte dat pure theeboomolie (Melaleuca alternifolia) even effectief was alshet schimmelwerende clotrimazol (Desenex)bij de behandeling van schimmelnagelinfecties.

Hier is eenBiologische Tea Tree Olie met Melaleuca Alternifolia van de hoogste kwaliteit.

Voeg 2-3 druppels tea tree olie toe aan een kom water en houd je handen ongeveer 12-15 minuten in het water. Spoel het daarna af met water.

5. Scheerschuim

U moet zich ervan bewust zijn dat scheerschuim een ​​bleekmiddel bevat – waterstofperoxide, u kunt scheerschuim gebruiken om bruine vlekken van uw gelnagels te verwijderen. Bedek een wattenstaafje of bal met de scheerschuim en scrub het op je nagels.

Waarschuwing: Echter, dehet verwijderen van vlekken kan gevaarlijk zijn voor de stof - en voor de persoonproberen de vlek eraf te krijgen. Om succesvol te zijn, moet zorgvuldigheid en voorzichtigheid worden betracht.

6. Krijg een nieuwe set gelnagels

Als niets lijkt te werken, raad ik je aan een nieuwe gelmanicureset te kopen, zoals dezeSet van 6 kleuren gellak. En vermijd deze keer roken, gebruik handschoenen tijdens het gebruik van wasmiddelen of schadelijke chemicaliën, vermijd overmatig uitharden, enz. Op deze manier gaan je gelnagels langer mee en veranderen ze niet van kleur.

Waarom wordt mijn nagellak zwart?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je nagellak zwart wordt. Een van de meest voorkomende is overuitharding, wat betekent dat als je je nagels langer dan nodig onder een UV-lamp droogt, de nagellak na een tijdje zwart kan worden. paar dagen. Roken is ook een van de belangrijkste oorzaken van zwarte nagels, de nicotine en teer in sigaretten kunnen verkleuring veroorzaken.

Waarom wordt mijn nagellak grijs?

Zoals hierboven vermeld, kunnen gelnagels grijs worden door te weinig of te veel uitharding van de nagels onder UV-licht. Ook kunnen hoge blootstelling aan zonlicht, gebruik van schadelijke chemicaliën, huidproducten, etc. ervoor zorgen dat de gelnagels hun uiterlijk veranderen.

Hoe kunt u voorkomen dat uw gelnagels verkleuren door een UV-lamp te gebruiken?

Als je wilt voorkomen dat je gelnagels verkleuren, raad ik je aan om het uithardingsproces goed te begrijpen. Onderuitharding en overuitharding zijn niet goed voor je nagels en kunnen ze na verloop van tijd beschadigen.

Om je nagels perfect uit te harden, breng je de eerste laag gel nagellak aan, zet je UV-lamp 3 minuten aan en leg je nagels onder de lamp. En voor alle andere lagen die u aanbrengt, hardt u slechts 2 minuten uit en niet meer dan dat.

Eindelijk

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om te begrijpen hoe je voor je gelnagels moet zorgen en hoe je bruine vlekken eruit kunt verwijderen. Ik heb mijn best gedaan om alle mogelijke redenen op te nemen die hebben geleid tot de verkleuring van gelnagels. En ik hoop dat je deze redenen in gedachten houdt voor de volgende keer dat je een nieuwe gelmanicure krijgt en de bovenstaande oplossingen toepast om bruine vlekken te voorkomen. Draag altijd een rubberen handschoen tijdens het gebruik van wasmiddelen, ontsmettingsmiddelen, haarkleurmiddelen, enz.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated: 30/07/2023

Views: 6272

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.