De 7 beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 (2023)

Hoewel de zakelijke nieuwscyclus de neiging heeft om zich te concentreren op de nieuwste technologische innovaties, is het belangrijk om de beste grondstoffenaandelen te overwegen om te kopen voor 2023, aangezien deze bedrijven de genoemde vorderingen ondersteunen. Zoals recente geopolitieke brandhaarden hebben aangetoond, is toegang tot kritieke bronnen net zo belangrijk als de eindproducten die ze mogelijk maken.

In de toekomst zal het veiligstellen van toeleveringsketens voor belangrijk industrieel en agrarisch materiaal waarschijnlijk prioriteit krijgen. Daarom moeten beleggers, zelfs nu de aandelensector een pak slaag krijgt, vooruit plannen met de beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023. Simpel gezegd, dit segment beschikt over vraagstructuren die waarschijnlijk nooit zullen worden vervangen.

BHP

BHP-groep

$ 63,98

RIO

Rio Tinto

$ 72,49

DAL

Dal

$ 16,94

NEE

Newmont Corp.

$ 46,40

WPM

Wheaton Edelmetalen

$ 38,99

BG

Bunge

$ 95,51

MOS

Mozaïek

$ 46,81

InvestorPlace - Beursnieuws, aandelenadvies en handelstips

BHP-groep (BHP)

De 7 beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 (1)

Bron: T. Schneider / Shutterstock

Gevestigd in Australië,BHP-groep(NYSE:BHP) is een multinationale metaal- en mijnbouwspecialist. Daarnaast produceert het bedrijf aardgas en aardolieproducten, waardoor het een alles-in-één bedrijfsstructuur heeft. Op het moment van schrijven heeft BHP een marktkapitalisatie van ongeveer $158 miljard. Op jaarbasis won BHP bijna 18% en bestormde het de volatiele marktsessies van dit jaar.

In wezen brengt BHP talloze relevanties op tafel. Met name de productie van koper kan de wereldwijde uitrol van elektrische voertuigen ondersteunen. Volgens een rapport van CME Group, EV's "gebruik meer dan het dubbele van het kopervan een auto met verbrandingsmotor, en het metaal wordt ook veel gebruikt in EV-infrastructuur.”

In zekere zin geniet BHP van een dubbele klap, zowel voor de mobiliteitseenheden als voor het laadplatform. Daarom verdient het serieuze overweging als een van de beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023.

Rio Tinto (RIO)

De 7 beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 (2)

(Video) AANDELEN 2023 | De beste aandelen voor 2023

Bron: Shutterstock

Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen, VK,Rio Tinto(NYSE:RIO) factureert zichzelf als een toonaangevende wereldwijde mijnbouwgroep die zich richt op het vinden, ontginnen en verwerken van de minerale hulpbronnen van de aarde. Momenteel heeft Rio Tinto een marktkapitalisatie van bijna $118 miljard. Sinds het begin van het jaar heeft RIO de aandeelhouders ongeveer 8% teruggegeven. Het grootste deel van deze dynamiek kwam onlangs, met aandelen die 20% stegen in de volgende maand.

Het enthousiasme voor de mijnbouwspecialist wordt versterkt door de talloze productsegmenten. Net als concurrent BHP vertegenwoordigt Rio Tinto een belangrijke producent van koper, dat zal dienen voor de elektrificatie van mobiliteit. Bovendien zal RIO waarschijnlijk profiteren van zijn lithiumactiviteiten. Op dit moment, de Amerikaanse en westerse strijdkrachtende dominantie van China in deze sector stevig betwisten. Mochten EV's bloeien, verwacht dan dat RIO een aanzienlijke vraag zal aantrekken.

Een andere factor die de kandidatuur van het bedrijf als een van de beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 stimuleert, ligt in de financiële cijfers. Rio Tinto genietuitstekende winstmargesover de hele linie. Bovendien schommelt het rendement op eigen vermogen - een maatstaf voor hoe efficiënt een onderneming aandelenfinanciering omzet in inkomsten - op 35,3%. Dit overtreft bijna 96% van de concurrenten in de branche.

OKE OKE)

De 7 beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 (3)

Bron: Shutterstock

Vertegenwoordigt gemakkelijk een van de beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023,Dal(NYSE:DAL) verdient meer krediet dan het ontvangen ervan. Een Braziliaanse multinational die zich richt op metalen en mijnbouw, het is mogelijk dat de onderliggende politieke volatiliteit afbreuk deed aan Vale's investeringsvoorstel. Desalniettemin presteerde het bedrijf sterk in 2022, met een rendement van 19% YTD.

Met name zouden beleggers Vale moeten beschouwen als een van de beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 vanwege de nikkelproductie. Volgens haar bedrijfsprofiel vertegenwoordigt het bedrijf de grootste producent van ijzererts en nikkel ter wereld. In de toekomst zal nikkel vrijwel zeker verschillende industrieën van morgen ondersteunen.

(Video) TOP 3 AANDELEN OM TE KOPEN - JUNI 2023

Volgens het Nickel Institute is het voordeel van het gelijknamige metaal dat het "helpt te leverenhogere energiedichtheid en grotere opslagcapaciteit tegen lagere kosten.” Als EV's de mobiliteit zouden veranderen door schaalvoordelen, zal nikkel - door de integratie ervan in geavanceerde batterijtechnologieën - een belangrijke rol spelen.

Newmont (NO)

De 7 beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 (4)

Bron: Shutterstock

Het hoofdkantoor is gevestigd in Denver, Colorado,Newmont(NYSE:NEE) presenteert in eerste instantie een riskant voorstel onder de beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023. Als 's werelds grootste goudmijnbedrijf zou Newmont normaal gesproken een aanzienlijke relevantie hebben. Dat doet het nog steeds, maar recente macro-economische tegenwind vormt een uitdaging voor de onderliggende markt.

Als deNew York Timesgenoemd, kwam het banenrapport van november binnenveel heter dan verwacht. Nogmaals, normaal gesproken zou dit nieuws optimisme voor de economie aanwakkeren. Het betekent echter ook dat de inspanningen van de Federal Reserve om de inflatie in bedwang te houden door de benchmarkrente te verhogen, weinig uithaalden. Daarom moet de centrale bank de handschoenen uitdoen. Helaas voor NEM suggereert deze omstandigheid volgend jaar nog hogere renteverhogingen.

Toch het gemiddeldespotprijs goudop het moment van schrijven zit het net onder de $ 1.800. Het is heel goed mogelijk dat de angsthandel investeerders inspireerde om op het gele metaal te bieden. Op zijn beurt kan Newmont genieten van een verrassende wind in de rug. Dus terwijl NEM bijna 23% is gedaald YTD, wees niet verbaasd om het in 2023 weer te zien stijgen.

Wheaton Edelmetalen (WPM)

De 7 beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 (5)

(Video) TOP 3 AANDELEN OM TE KOPEN - MEI 2023

Bron: Phawat / Shutterstock.com

Beleggers die veel vertrouwen hebben in de theorie van angsthandel, kunnen overwegen om toe te voegenWheaton Edelmetalen(NYSE:WPM) toe aan hun lijst van beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023. Wheaton, met hoofdkantoor in Vancouver, British Columbia, heeft momenteel een marktkapitalisatie van bijna $18 miljard. Verder verloor WPM slechts 5,5% YTD, waarmee het zowel de benchmark-aandelenindex als vele andere edelmetaalmijnbouwers versloeg.

In wezen biedt Wheaton meer voorspelbaarheid vanwege het streaming-bedrijfsmodel. Bij een dergelijke regeling sluit een bedrijf een deal met een mijnbouwbedrijf om de metaalproductie geheel of gedeeltelijk tegen een vooraf bepaalde kortingsprijs te kopen. Op papier is het een symbiotische relatie: mijnwerkers ontvangen vooraf kapitaal, terwijl de streamingbedrijven kunnen profiteren van afgeprijsde grondstoffen.

Wat Wheaton ook intrigerend maakt, is de blootstelling aan de zilvermarkt. Hoewel zowel goud als zilver monetaire en industriële toepassingen hebben, speelt zilver een grote rol in de laatste component. Als de beste elektrische en thermische geleider van alle metalen is zilver in wezen permanent relevant.

Bunge (BG)

De 7 beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 (6)

Bron: JHVEPhoto/ShutterStock.com

Het hoofdkantoor is gevestigd in St. Louis, Missouri,Bunge(NYSE:BG) is een agribusiness en foodbedrijf. Een van de belangrijkste activiteiten betreft de internationale export van sojabonen. Daarnaast houdt Bunge zich bezig met voedselverwerking, graanhandel en kunstmest. Momenteel heeft het bedrijf een marktkapitalisatie van $ 14,3 miljard. Sinds het begin van het jaar won BG bijna 3%.

Hoewel het niet prettig is om in cynische argumenten te duiken voor de beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023, komt Bunge overeen met de harde realiteit. Dat meldt het Wereldvoedselprogrammawereldwijde voedselcrisisbereikte ongekende proporties. Met name conflicten, klimaatschokken en het coronavirus kwamen samen en vormden een enorme tegenwind voor het voeden van de wereldbevolking.

Of je het nu leuk vindt of niet, BG zal waarschijnlijk in de vraag stijgen op basis van pure pertinentie en noodzaak. Positiever is dat de marktprijzen BG slechts8 keer toekomstige inkomsten. De mediaanwaarde van de sector is daarentegen 15,8 keer. Daarom is het een van de meer ondergewaardeerde ideeën onder de beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023.

Mozaïek (MOS)

De 7 beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 (7)

(Video) TOP 3 AANDELEN OM TE KOPEN - APRIL 2023

Bron: T. Schneider / Shutterstock.com

Gevestigd in Tampa, Florida,Mozaïek(NYSE:MOS) ontgint fosfaat, potas en verzamelt ureum voor kunstmest via verschillende internationale distributienetwerken. Volgens het publieke profiel vertegenwoordigt Mosaic de grootste producent van kali- en fosfaatkunstmest in de VS. Vanwege de uitzonderlijke relevantie heeft MOS bijna 17% gewonnen sinds de opening in januari. In de volgende maand daalde de MOS echter met 5%, waardoor contrarians een kortingsmogelijkheid kregen op weg naar het nieuwe jaar.

In wezen behoort Mosaic tot de beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023 op basis van kritieke behoefte. In september 2020 waarschuwde een rapport gepubliceerd op Nature.com daarvoorbodem erosiezou het wereldwijde fosfaattekort kunnen verergeren. Vandaag de invasie van Rusland in Oekraïnestelt ons voor grote uitdagingenvoor de bredere kunstmestmarkt.

Nogmaals, het is een cynisch gespreksonderwerp, maar het spreekt ook over harde, onvermijdelijke realiteiten. Op financieel gebied, Mozaïekgeniet van sterke winstmargessamen met een rendement op eigen vermogen van meer dan 33%, een weerspiegeling van een bedrijf van hoge kwaliteit. Ten slotte prijst de markt MOS tegen 4,9 keer de toekomstige winst, wat opvallend ondergewaardeerd is.

Op de publicatiedatum, Josh Enomotogeen (directe of indirecte) posities had in de in dit artikel genoemde effecten.De meningen in dit artikel zijn die van de schrijver, onder voorbehoud van InvestorPlace.comPublicatierichtlijnen.

Josh Enomoto, voormalig senior business analist voor Sony Electronics, heeft geholpen bij het bemiddelen van grote contracten met Fortune Global 500-bedrijven. In de afgelopen jaren heeft hij unieke, kritische inzichten opgeleverd voor de investeringsmarkten, evenals voor verschillende andere sectoren, waaronder juridische zaken, bouwmanagement en gezondheidszorg.

Meer van InvestorPlace

De postDe 7 beste grondstoffenaandelen om te kopen voor 2023verscheen als eerste opInvestorPlace.

FAQs

Wat zijn de beste aandelen voor 2023? ›

Vijf aandelen lichten we onder de lijst nader toe.
BedrijfsnaamISINYTD
Unilever PLCGB00B10RZP783,70 %
Ralph Lauren Corp.US751212101021,39 %
ASR NederlandNL0011872643-6,11 %
BE Semiconductor Industries NVNL001286641287,85 %
6 more rows

Waar geld in investeren 2023? ›

Beleggen in aandelen en ETF's

Geld investeren in aandelen en ETF's is populair en kan op de lange termijn een aantrekkelijk rendement opleveren, maar het brengt altijd risico's met zich mee. Aandelen zijn stukjes eigendom van een bedrijf en als aandeelhouder deel je mee in de winst.

Welke bedrijven gaan groeien 2023? ›

Als deze situaties verbeteren, kan het een aandeel worden om in de gaten te houden in 2023.
  • ASML aandelen - Koers AMSL.
  • LVMH aandelen - Koers LVMH.
  • UnitedHealth Group aandelen - UNH Koers.
  • Amazon aandelen - AMZN Koers.
Jul 23, 2023

Wat zijn de beste aandelen om in te investeren? ›

Bij Nederlanders die beleggen is het aandeel ING reeds jaren in trek. Bij broker DEGIRO staat het aandeel ING steevast in de top van aandelen waar beleggers interesse in tonen en waarin het merendeel van de transacties plaatsvinden.

Is 2023 een goed jaar om te beleggen? ›

Dat betekent dat 2023 sinds enige tijd weer een goede periode lijkt te zijn om te beleggen op de lange termijn, door een gediversifieerde spreiding van beleggingen te kopen die waarschijnlijk vele jaren het fundament van uw portefeuille zal vormen.

Welke aandelen doen het goed in een recessie? ›

Van alle edelmetalen is goud de grootste markt en geeft het beleggers de mogelijkheid om te diversifiëren in tijden van recessie, evenals open posities, zowel op de korte als op de lange termijn.

Welke aandelen stijgen het snelst? ›

Welke aandelen gaan stijgen? Er zijn tal van lage aandelen, maar slechts enkele hebben het in zich om flink te gaan groeien. Dé aandelen die naar verwachting in 2023 gaan stijgen zijn o.a.: ITM Power plc, finnCap Group en Rolls Royce.

Waar kun je het beste in beleggen als beginner? ›

Beginnende beleggers kiezen meestal voor beleggingsfondsen, ETF's (trackers) of aandelen. Met aandelen koopt u een klein stukje eigendom in een bedrijf. De koers van een aandeel kan stijgen, gelijk blijven of dalen. Dit hangt af van de verwachtingen van beleggers over de toekomst van dit bedrijf.

Wat zijn de veiligste aandelen? ›

Blue chip aandelen zijn per definitie veilige voorraden. Uitzonderingen, zoals de effecten van het bedrijf Wirecard, die werden genoteerd in de Duitse index voor standaardaandelen, de DAX 40, bevestigen de regel.

Wat is het duurste aandeel ter wereld? ›

1. Lindt & Sprüngli. De titel voor het duurste aandeel ter wereld gaat naar is Lindt & Sprüngli (CH:LISN), als we rekening houden met de liquiditeit. De aandelen van de Zwitserse chocolatier gaan voor CHF98.

Welke grondstoffen te kort? ›

Van welke grondstoffen is er nu een tekort? Het gaat om allerlei verschillende grondstoffen, waaronder granulaatkorrels, papierpulp, PE, PP, PET, PVC, chloor en fosforzuur. Deze grondstoffen zijn de basis van heel veel verschillende producten, waaronder toiletpapier, afvalzakken, chemie en bekers.

Welke aandelen gaan omhoog? ›

Welke aandelen gaan stijgen? Er zijn tal van lage aandelen, maar slechts enkele hebben het in zich om flink te gaan groeien. Dé aandelen die naar verwachting in 2023 gaan stijgen zijn o.a.: ITM Power plc, finnCap Group en Rolls Royce.

Welke ETF kopen in 2023? ›

Overzicht van de beste ETF's in 2023
  1. Vanguard Total Stock Market ETF (VTI) samen met Vanguard Total International Stock ETF (VXUS) ...
  2. Vanguard FTSE Developed World ETF (VEVE) + Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (VFEM) ...
  3. Northern Trust World + Northern Trust Emerging Markets + Northern Trust Small Caps fonds.
Jun 21, 2023

Videos

1. [TOP 3] Beste Beleggingsapps in (2023)
(Hein - OogvoorBeleggen)
2. De 10 beste AANDELEN voor 2023
(Yorijk)
3. Wij Ontvangen €19335,- Dividend Uit Ons Aandelenportfolio!
(DoopieCash - Traden & Investeren)
4. Unlocking the 7 Best Stocks to Buy Now June 2023 (HIGH GROWTH)
(Mr. FIRED Up Wealth)
5. 6 Best Commodity ETFs Of 2023
(Dylan Rieger)
6. Hoe Ik €1000 Zou Investeren In 2023 (+ Voorbeelden)
(ninaknows)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated: 24/06/2023

Views: 6124

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.