Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (2023)

Wil je je Facebook-profielfoto optimaliseren om meer likes, volgers en vrienden te krijgen?

Begin met de juiste maat en ga door met geweldige ideeën!

Zoals je weet, krijg je maar één kans om een ​​eerste indruk te maken, dus zorg ervoor dat het telt. Zoals Inc.com zegt: "Mensen beslissen binnen twee seconden nadat ze je hebben ontmoet of ze met je willen werken."

Neem de touwtjes in handen wanneer je jezelf online portretteert! Gebruik deze tips om je van je beste kant te laten zien met je Facebook-profielfoto.

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (1)

Waarom je Facebook-profielfoto vervangen?

Heb je gemerkt? Het plaatsen van een nieuwe profielfoto is een onfeilbare manier om deFacebook-nieuwsfeed-algoritme!

Of je nu een nieuwe foto uploadt, of er gewoon een kiest uit je eigen of de bestaande galerij van een vriend, je lijkt de betrokkenheid die je krijgt niet te verslaan.

Dus verander het met de seizoenen,vakantie, speciale evenementen en vieringen, of elk ander excuus dat je kunt bedenken om een ​​nieuwe avatar te maken. Geniet dan van de Likes, reacties en volgers die... volgen!

Hier is een foto van mij die opdook als een FB-herinnering van 9 jaar geleden. Dus waarom niet, ik zag er toen veel jonger uit 😉

Je kunt eenvoudig de foto van een vriend gebruiken als je profielfoto, zolang ze je maar getagd hebben.

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (2)

Wat is de grootte van de Facebook-profielfoto?

De profielfoto van je Facebook-pagina wordt weergegeven met 176 × 176 pixels op je pagina op computers, 196 × 196 pixels op smartphones en 36 × 36 pixels op de meeste featurephones. Opgewaardeerd voor 2023 en nieuwe pagina-ervaring!

Facebook beveelt een minimale grootte van 320 pixels breed en 320 pixels hoog aan voor persoonlijke profielen. Maar ik raad je aan een grotere afbeelding te uploaden: minimaal 1200 pixels breed en hoog, tot 2400 pixels breed en hoog.

Dit is waarom.

Als iemand je pagina bezoekt of je afbeeldingsupdate in de nieuwsfeed ziet, zien ze je profielfoto veel groter! De werkelijke grootte hangt af van de resolutie van hun apparaat. Op een iPhone Plus meet ik 1120 pixels hoog en breed.

Mijn pagina-avatar ziet er hier wazig uit omdat ik een kleine heb geüpload.

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (3)

Uw tijdlijn geeft de volledige breedte weer van de afbeelding die u hebt geüpload, maar bijgesneden tot een cirkel. Op je pagina- of profieltijdlijn geeft het geen bijsnijding weer die je hebt toegepast tijdens het uploaden.

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (4)

Als een kijker op je profielfoto klikt, zien ze de volledige versie die je hebt geüpload in de Facebook-profielfotoviewer. Deze kan worden weergegeven met maximaal 2400 pixels x 2400 pixels op het bureaublad of tot de volledige breedte van een mobiel apparaat.

Een kleine foto van 320 pixels zal moeilijk te zien zijn voor je Facebook-vrienden en -volgers, laat staan ​​leuk vinden en erop reageren!

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (5)

Voor profielfoto's met uw logo of tekst erop kunt u een beter resultaat krijgen door een PNG-bestand te gebruiken.Meer informatie overtypen afbeeldingsbestanden.

Er is geen gespecificeerde maximale bestandsgrootte voor profielen of Pages.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Facebook-profielfoto in een cirkel past?

De Facebook-profielfoto wordt meestal bijgesneden tot een cirkel weergegeven. U kunt eenvoudig de circulaire bijsnijdtool van Facebook gebruiken wanneer u uw profielfoto bijwerkt.

Verplaats gewoon de schuifregelaar om de achtergrond uit te snijden en je gezicht te laten zien.

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (6)

Facebook profielfoto cirkel sjabloon

U kunt deze handige sjabloon gebruiken om uw afbeelding bijgesneden tot een cirkel te visualiseren voordat u deze uploadt.

Als je een logo gebruikt voor een profielfoto op een Facebook-pagina, moet je dat formaat aanpassen voordat je het uploadt, zodat het in een cirkel past zonder dat er iets belangrijks wordt afgehakt.

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (7)

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (8)

Voeg indien nodig meer achtergrond toe met een app zoals Photoshop, aangezien je geen achtergrond kunt toevoegen nadat je naar FB hebt geüpload.

Dit sjabloon voor profielfoto's is 600 pixels in het vierkant, maar je kunt het groter maken in je bewerkingsprogramma. Voeg het gewoon toe als een laag in uw app en stel het in op 50% dekking, zodat u de cirkelvormige uitsnede kunt visualiseren.

Klik met de rechtermuisknop om op te slaan op het bureaublad!

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (9)

Wat is de beeldverhouding van het Facebook-profiel?

De aanbevolenbeeldverhoudingvoor een Facebook-profielfoto is 1:1, wat een vierkant is. U kunt elke vormafbeelding uploaden en de bijsnijding op Facebook aanpassen.

De afbeelding wordt echter in zijn geheel weergegeven in de fotoviewer wanneer erop wordt geklikt. Als er elementen zijn die u niet wilt zien, snijdt u uw afbeelding bij tot een vierkant voordat u deze uploadt. Je kunt elke tool voor het bewerken van afbeeldingen gebruiken om je foto vierkant te maken, zelfs de iOS Photos-app.

Als u wilt dat uw afbeelding rond is voordat u deze uploadt, moet u een rond masker maken in een tool zoals Photoshop.

Het is echter niet nodig. Facebook past de circulaire teelt toe als dat nodig is.

Houd er rekening mee dat persoonlijke profielfoto's nog steeds vierkant worden weergegeven onder Vrienden, en profielfoto's van zakelijke pagina's worden vierkant weergegeven onder Suggesties volgen.

Een Facebook-profielfoto toevoegen of wijzigen [persoonlijk]

Een Facebook-profielfoto toevoegen of je huidige profielfoto wijzigen:

 • Klik op je profielfoto rechtsboven op Facebook om naar je profiel te gaan.
 • KlikBeste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (10)in de rechterbenedenhoek van je profielfoto.
 • Kies een foto of voeg een lijst toe.
 • KlikBeste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (11)om uw foto bij te snijden en klik vervolgens opRedden.

Wanneer u uw profielfoto bijwerkt, kunt u:

 • Upload een foto vanaf je computer of telefoon.
 • Voeg een kader toe aan een bestaande of nieuwe foto.
 • Selecteer een foto die je al hebt geüpload of een foto waarin je bent getagd.

Zorg ervoor dat je een boeiend bijschrift toevoegt, want mensen reageren graag op profielfoto's!

Opmerking: je huidige profielfoto is standaard openbaar. Als je je persoonlijke profielafbeelding op volledige grootte wilt verbergen voor FB-gebruikers die niet je vrienden zijn, gebruik dan de nieuwe Facebook-profielfotovergrendeling.

Als je ervoor hebt gekozen om je DP met Instagram te synchroniseren, ontvang je dit bevestigingsbericht.

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (12)

Een profielfoto van een Facebook-pagina toevoegen of wijzigen

De profielfoto van je pagina toevoegen of wijzigen in Classic Pages:

 • Klik in uw nieuwsfeed opBeste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (13)Pagina'sin het linkermenu.
 • Ga naar je pagina.
 • KlikBeste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (14)in de rechterbenedenhoek van de profielfoto van je pagina en selecteerProfielfoto wijzigen.
 • Selecteer een optie en volg de instructies op het scherm.

bron

Als je de New Pages Experience hebt, moet je overschakelen naar je pagina om je paginaprofielfoto te wijzigen. U kunt uw DP niet meer wijzigen vanuit een persoonlijk profiel, ook niet als u deFacebook-pagina-eigenaar.

FB-paginaafbeeldingen zijn openbaar en kunnen niet worden vergrendeld.

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (15)

5 stappen naar de beste profielfoto op Facebook

Nu je het formaat hebt genageld, laten we een paar toptips bekijken voor een perfecte profielfoto!

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (16)1. Toon je gezicht als je profielfoto

Geef uw bedrijf een persoonlijk gezicht - tenzij u een bekend merk bent of uw bedrijf algemeen wordt herkend aan uw logo, gebruikt u uw gezicht als uw profielfoto.

Mensen "verbinden" niet met een logo - ze verbinden zich met een gezicht.

Met uitzondering van bekende merken, negeren mensen logo's, maar zijn ze vastbesloten om aandacht te besteden aan gezichten.

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (17)2. Gebruik een professionele foto

Huur voor het beste resultaat een professional in om geweldige portretfoto's te maken. Als dat niet in het budget past, zoek dan een vriend met een goede camera, een goed oog en een vaste hand.

Als u wilt dat mensen u als ondernemer serieus nemen, plaats dan GEEN losse snapshot of webcamfoto. Zorg ervoor dat je foto scherp en duidelijk is en dat je er professioneel uitziet.

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (18)3. Laat wat persoonlijkheid zien in je profielfoto

Hoewel je er WEL zakelijk uit wilt zien, wil je er NIET bezadigd en ongenaakbaar uitzien. Onthoud dat mensen zaken doen met mensen die ze kennen, leuk vinden en vertrouwen.

De eerste stap om aardig te zijn is omglimlach. Oogcontact maken! En laat dan je persoonlijkheid zien in je pose!
Fotocredit:FotoByBarbara.com

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (19)4. Houd het dichtbij

Aprofielfoto foutIk zie vaak dat het te veel van het lichaam laat zien, waardoor het gezicht vrij klein wordt.

Onthoud dat Facebook-profielfoto's bij elke opmerking die u maakt, worden gezien op een minuscuul vierkant van 32 × 32 pixels. Gesneden tot aan het hoofd en een beetje van de schouders.

Het gaat niet om je haar en kleding, het gaat om je gezicht – dat is wat mensen zal aantrekken en hen zal helpen je te herkennen zoals ze je keer op keer zien!

Beste Facebook-profielfotoformaat en ideeën om likes te winnen | LouiseM (20)

5. Gebruik uw profielfoto op verschillende sociale mediaplatforms

Nu je de beste profielfoto voor Facebook hebt, gebruik je deze als jouwInstagram profielfoto, op Twitter, LinkedIn, Pinterest en YouTube, en elk ander social media platform waar u aanwezig bent.

Uw foto vertegenwoordigt uw persoonlijke merk, en zoals bij elk merk is consistentie de sleutel!

Help mensen je te herkennen en "je overal te zien" door dezelfde geweldige foto op alle platforms te gebruiken en deze te bewaren totdat deze achterhaald is.

De beste Facebook-profielfoto!

Nu weet je alles over de grootte van Facebook-profielfoto's - voor persoonlijke profielen en pagina's.

Je weet hoe je de juiste foto maakt, voorverkleint en bijsnijdt zodat het er perfect uitziet.

Zorg ervoor dat u het vaak verandert om uw piepgeluiden betrokken te houden!

Meer willen?

Bekijk ALLE optimaleAfmetingen van Facebook-afbeeldingenhier!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated: 02/07/2023

Views: 5819

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.