9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (2023)

Je hebt duizenden profielfoto's op sociale media gezien. Je ziet er tientallen per dag. En elke keer dat je iemands profielfoto ziet, vorm je een indruk van die persoon. In een fractie van een seconde beslis je of ze aardig, betrouwbaar, slim ... of niet zijn. Je beoordeelt ze.

Iedereen beoordeelt je profielfoto op dezelfde manier.

Op Facebook, LinkedIn, Twitter en overal elders vegen ze naar rechts of links in hun gedachten, verbinden ze of sluiten ze af, gaan ze in op je inhoud of negeren ze je verbindingsverzoek.

Uw profielfoto is dus de sleutel tot uw persoonlijke merk en online netwerken. Het heeft een impact op je kansen op werk en uiteindelijk op je carrière.

Opmerking! Ik sla de online dating-impact over, maar deze post zou daar ook bij kunnen helpen...

En het repareren van uw foto is een eenmalige actie die u blijvende voordelen oplevert. Investeer dus wat tijd in het belangrijkste aspect van uw online aanwezigheid. Hier zijn negen manieren om je profielfoto op sociale media te verbeteren.

1. Laat je gezicht zien

Dit zou duidelijk moeten zijn, maar als ze je gezicht niet kunnen zien, heb je een probleem.

Gezichten zijn een uniek krachtig type beeldspraak. Studies over de psychologie van beelden tonen dat aangezichten maken gebruik van een cognitieve biasingebouwd in onze hersenen.

Natuurlijk heb je passies. Je houdt van honden of helikopters of skiën. Maar je profielfoto is niet de plaats om dit punt te maken.

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (1)

Ben je een fervent bergbeklimmer? Geweldig! Zet je gezicht op de profielfoto en je passie op de achtergrondafbeelding.

De populairste website ter wereld heet FACEbook, niet SILHOUETTE-ON-A-MOUNTAIN-book.

Ik raad ook cartoonkoppen, honden en baby's af. Show. Jouw. Gezicht.

2. Kadreer jezelf

Sommige headshots zijn te dicht bij de camera. Anderen zijn te ver weg. Zorg ervoor dat je goed gekaderd bent in de opname, zodat mensen jou en een beetje achtergrond kunnen zien. Je gezicht zou het grootste deel van de afbeelding moeten vullen.

Niet te ver, niet te dichtbij. Laat ze je gezicht zien, maar verdring de camera niet.

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (2)

Als je gezicht te klein is, kunnen ze je glimlach niet zien als de foto in kleinere formaten verschijnt. Onthoud dat deze afbeelding in de sociale stream zo klein kan zijn als 50 x 50 pixels. Dat is de grootte van je vingertop.

3. Zet je lachinstelling hoger

Lichaamstaal is open of gesloten. Armen, benen en handen kunnen zowel een openheid om te verbinden als een zakelijke boodschap uitdrukken. Gezichten zijn hetzelfde.

Er zijn niveaus voor de open uitdrukking op een gezicht, van de fronsende mugshot ("waag het niet om naar me te kijken") tot de brede grijns met open mond ("Ik hou van de wereld en iedereen erin").

Hier demonstreert Jimmy Klatt vijf voorbeelden van openheid in glimlachen.

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (3)

Let op de openheid in vier en vijf. Als je openheid op je gezicht wilt tonen, probeer dan je mond te openen!

Je kunt je voorstellen welke van deze meer betrokkenheid bij sociale media zouden veroorzaken.Met welke zou jij verbinding maken? Volgen? Deel?

Grote glimlachen op profielfoto's correleren met goede sociale relaties

Volgenstwee studies van studenten, mensen die glimlachen op hun profielfoto's op sociale media hebben meer kans om later in hun leven gelukkig te zijn.

"Glimlachintensiteit gecodeerd op basis van een enkele Facebook-profielfoto van het eerste semester van mannelijke en vrouwelijke deelnemers op de universiteit, was een robuuste voorspeller van zelfgerapporteerde tevredenheid over het leven 3,5 jaar later."

Uit diezelfde studies bleek dat grotere glimlachen correleren met betere sociale relaties.

"Deelnemers die een intensere glimlach op hun Facebook-foto vertoonden, hadden tijdens hun eerste semester op de universiteit betere sociale relaties."

Dus wat is de lachinstelling van je profielfoto? Ik raad in ieder geval een drie of vier aan. Nummer twee zou goed kunnen zijn voor advocaten. Social media marketeers maken er vaak een vijf van.

4. Gebruik contrasterende kleuren

Sociale streams gaan snel. Kleur is een geweldige manier om op te vallen. Wanneer kleuren contrasteren met de kleuren om hen heen, vallen ze op. Dit is eenvoudig en duidelijk als je erover nadenkt.

  • Welke kleur hebben de meeste social media websites? Blauw (een koele kleur)
  • Welke kleur heeft het complement van blauw? Oranje (een warme kleur)

Aangezien LinkedIn, Facebook en Twitter veel blauw gebruiken, zal het aantrekken van een oranje shirt (of een ander topje met warme kleuren) je meteen meer zichtbaar maken. Dit zijn ook minder gangbare kleuren voor kleding.

Kijk maar eens naar dit raster met profielfoto's. Welke hiervan springt eruit?

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (4)

5. Gebruik een eenvoudige achtergrond

De focus van de afbeelding moet je gezicht zijn. Drukke achtergronden kunnen de focus van je afleiden, wat niet ideaal is. Het beste is om een ​​eenvoudige of effen gekleurde achtergrond te gebruiken.

De achtergrond is ook een kans om contrasterende kleuren te gebruiken zonder van kleding te wisselen. Gebruik gewoon een andere achtergrond. Cyrus Shepardeens getesthet effect van de achtergrondkleur op de doorklikratio's en het vinden van een warme kleur leverde de beste resultaten op.

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (5)

De winnaar was de afbeelding linksboven.

6. Test je profielfoto met een focusgroep

Krijg wat gegevens van een focusgroep door enkele opties te uploaden naarFotovoeler. Voor minder dan $ 20 kun je 100 mensen op drie criteria laten stemmen op je foto. Je kunt ook credits verdienen door op foto's van anderen te stemmen.

Upload meerdere foto's om te zien hoe ze het tegen elkaar doen. Binnen een paar uur heb je resultaat. Hier zijn de resultaten van mijn tests...

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (6)

Blijkbaar is de sprekende foto aan de linkerkant gewoon niet erg sympathiek. En door de combinatie van jas en trui zie ik er competent uit.

Grote dank aan Vanessa Van Edwards voor het vinden van dit! Vanessa heeft een geweldige lijst met LinkedIn-profieltipshier.

7. Breng een beetje van uw merk in uw foto

Hier zijn vijf manieren om elementen van je merk in je profielfoto te sluipen.

  • Draag uw merkkleuren:draag een overhemd met een plons van de bedrijfskleuren.
  • Zet de merkkleur op de achtergrond:Zet een klein stukje van je kantoor op de achtergrond.
  • Voeg een mini-logo toe:Het is moeilijk om het passend te maken, maar als er ruimte is.
  • Voeg een groot logo toe aan je achtergrondafbeelding:Veel makkelijker om het daar in te laten passen.
  • Leef het merk:George LeClaire is een fotograaf, en dat is duidelijk te zien aan zijn profielfoto. Hij houdt een camera vast.

Hier zijn voorbeelden van hoe merkelementen in een profielfoto kunnen passen:

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (7)

Waarschuwing! Vermijd de profielfoto van het logo.

Zoals we in tip #1 zeiden, zijn gezichten krachtige beelden. Het gebruik van een logo als profielfoto is een gemiste kans om menselijk en persoonlijk te zijn.

Als je een megamerk bent, vancursus,je gebruikt je logo in je sociale accounts. Maar voor de meeste bedrijven geldt: vermijd indien mogelijk van achter een logo te posten. Het is gewoon niet zo sociaal. Gebruik het gezicht van iemand van het socialemediateam.

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (8)Uw bedrijf kiest niet alleen een foto. U kiest een stem voor het account, een persoonlijkheid, een strategie! Als je net als ik bent, is het buitengewoon moeilijk om verbinding te maken met een logo. Ik denk dat het een bedrijf direct benadeelt.– Mark Schaefer, Personal Branding-expert en auteur vanBekend.

8. Gebruik dezelfde portretfoto op al je professionele profielen

Dit is vooral belangrijk voor mensen met veelvoorkomende namen. Als iemand je op de ene plek ziet en op een andere plek wil connecten, maak het hem dan gemakkelijk door dezelfde foto op al je professionele sociale media-profielen te gebruiken.

Ik was bijvoorbeeld aan het e-mailen met iemand die Brian heette en besloot contact op te nemen via LinkedIn. Maar er zijn 430 Brians met zijn achternaam. En zijn profielfoto was niet nuttig.

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (9)

Ik heb niet opgegeven. Ik zal je ooit vinden, Brian!

ProTip! Het is gemakkelijker om herkenbaar te worden als je het niet te vaak verandert. Wees consistent en houd minstens een jaar of twee dezelfde profielfoto. Deze foto's zijn herkenbaar omdat ze jarenlang zijn gebruikt.

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (10)

9. Schakel een professionele fotograaf in

Als je social media marketing serieus neemt, overweeg dit dan serieus. Het verschil in kwaliteit tussen professioneel en amateurwerk is enorm.

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (11)“Jij bent het gezicht van je merk en je profielfoto is de eerste indruk die een potentiële lead te zien krijgt. Maak het uniek JIJ. Ik stel voor om te fotograferen in verschillende omgevingen waarin je je op je gemak voelt. Je kunt deze middelen op verschillende momenten op alle platforms gebruiken terwijl je trouw blijft aan de boodschap van je merk.”– Zack Smit –Headshot-fotograaf uit New Orleans

Sociale media versus socialemediamarketing

Op dit moment, terwijl je dit leest, scrolt iemand die je zou willen ontmoeten door een sociale stroom vol gezichten. Jij zit in die stroom. Gingen ze langzamer? Stop? Deze tips en ideeën geven je een voorsprong in de ultracompetitieve context van sociale media.

Maar … er is meer in het leven dan marketing.

Uw profiel op sociale media heeft mogelijk niets met marketing te maken. Soms zijn sociale media gewoon sociaal. Dus als je een foto van je auto of je kat wilt gebruiken. Ga ervoor!

Jouw beurt!

Iedereen heeft een mening. Wat vind jij van deze drie profielfoto's? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

9 tips om uw profielfoto op sociale media te verbeteren (met onderzoek en voorbeelden) (12)

Wacht, meer praktische inzichten? Ja graag!

  • Inhoud bijwerken voor SEO: hoe u uw oude blog nieuwe trucs kunt leren (plus drie voorbeelden ...
  • Vind al uw merkzoekwoorden in enkele seconden (plus 13 tips voor SEO voor merkquery's)
  • 3 interne linkstrategieën voor SEO en conversies (plus 10 tips voor interne...
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 18/08/2023

Views: 5825

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.