12 Oefenen voor het maken van de beste Facebook-omslagfoto - Fotor's Blog (2023)

Met de beste Facebook-omslagfoto kun je de opvallende uit de menigte zijn. Maar hoe maak je de beste omslagfoto voor Facebook? 12 praktische methoden helpen je om het perfecte Facebook-omslagprofiel te maken.

Facebook-profiel is een gemakkelijke manier om uzelf of uw bedrijf te onderscheiden van de massa, vooral de beste Facebook-omslagfoto. Het is het eerste en meest opvallende element dat bezoekers zullen opmerken wanneer ze uw Facebook-pagina bezoeken. Dat betekent jouwomslagfoto Facebookmoet iets zijn dat uw bedrijf in één visueel element kan oproepen. Dat is niet makkelijk! Gelukkig zijn we hier om je wat tips te geven en je te helpen de beste manier te begrijpen om de beste omslagfoto voor je eigen Facebook-profiel Art te maken.

Welke soorten afbeeldingssjablonen zijn geschikt?

Soms is het moeilijkste aan het maken van een omslag het vinden van de juiste stijl. Hoe kan een bedrijf precies het juiste soort gevoel oproepen bij bezoekers van hun Facebook-pagina dat hen zal overtuigen om te kopen/downloaden/kijken? Hier zijn een paar ideeën om je versnellingen door enkele afbeeldingen te laten draaien, wat een goede kan zijnFacebook omslagfoto sjablonen selectie.

 • Pas uw bedrijf aan

Zorg er eerst voor dat de kleuren en het thema van de Facebook-omslagfoto niet botsen met wat uw bedrijf is. Probeer jezelf niet te veel opnieuw uit te vinden. Wees leuk, wees creatief, maar blijf trouw aan wat klanten in de eerste plaats naar uw bedrijf dreef. Hier is wat inspiratie voor de pagina van een trainer of gymles. Het doet er goed aan om het publiek met één blik alles te laten begrijpen waar het om gaat.

Klik op Foto om te bewerken

Deze fotosjabloon laat echt zien hoe mooi dingen eruit zien als je naar rechts leunt. Hieronder lees je waarom het zo belangrijk is.

Klik op Foto om te bewerken

Dit roept echt een scène op van een keuken in een kleine stad die alleen gezond eten maakt voor de kinderen en de echtgenoot. Ik zou deze heel graag willen hebben voor mijn kookpagina als ik kon koken ...

Klik op Foto om te bewerken

 • Wees simplistisch

Deze omslag is eenvoudig en abstract, maar toch op een zeer schone en onopvallende manier gedaan. Ik denk dat het de perfecte omslag is om elke Facebook-omslagprofielpagina te versieren.

Klik op Foto om te bewerken

 • Voeg uw foto toe

In deze omslag werkt elke foto samen om je het gevoel te geven dat dit allemaal dezelfde reis is, maar deze foto's zijn allemaal uniek genoeg om te weten dat ze 4 zeer verschillende gebieden beslaan. Het publiek kan gemakkelijk uw liefde en passie voor uw bedrijf voelen.

Klik op Foto om te bewerken

Vergeet mobiele gebruikers niet

Met het aantal mensen dat nu bijna constant op hun telefoon surft, is het absoluut slim om ervoor te zorgen dat jeFormaat Facebook-omslagfotowerkt op zowel mobiele als desktopversies van Facebook.

12 Oefenen voor het maken van de beste Facebook-omslagfoto - Fotor's Blog (6)

Hier is een infographic om u te helpen begrijpen waarvoor u zou moeten ontwerpen. Mobiel formaat is iets kleiner dan desktop: 640 pixels breed bij 360 pixels hoog, maar het is een beetje groter. En Facebook vervormt niet om op de twee verschillende schermen voor dit onderdeel te passen, ze snijden het gewoon bij voor mobiel. Dus, bij deze, laat de belangrijke delen beter niet te ver in de marge komen. Iedereen die een visitekaartje heeft ontworpen, moet hiermee bekend zijn. Gelukkig kun je op Fotor een voorbeeld van zowel mobiel als desktop bekijken terwijl je je eigen beste Facebook-omslagfoto maakt, dus daar hebben we je gedekt!

Video doodde de…. Facebook-ster?

Ik heb misschien niet de volgende pophit in handen met die titel, maar video's zijn een nieuwe en interessante manier om je Facebook-omslagfoto op te fleuren. Het is absoluut iets dat je kan onderscheiden, sommigenmarketingtrendsheb het genoemd. maar onthoud dat het meer kost dan een foto, maar als het goed wordt gedaan, is het goed. Kijk bijvoorbeeld naar Netflix:

12 Oefenen voor het maken van de beste Facebook-omslagfoto - Fotor's Blog (7)

Bron: van wishpond.com

Hoewel Netflix nu geen videocover heeft, kun je, als je iets moet laten zien en een foto misschien niet genoeg ruimte biedt, de extra ruimte-tijd gebruiken die je biedt om die boodschap echt over te brengen.

Hoe u de beste Facebook-omslagfoto maakt

De volgende tips vertellen je hoe je de beste omslagfoto voor Facebook kunt maken. Zolang je het kunt gebruiken in je Facebook-omslagontwerp, zal het je merk zeker helpen opvallen tussen de massa en veel meer aandacht trekken.

 • Uploaden

Dit lijkt misschien dwaas om te zeggen, maar het is een veelvoorkomende fout die het vermelden waard is. Onthoud dat de afmeting 851 pixels breed bij 315 pixels hoog is. Als je een foto maakt die niet in die afmetingen past, zal Facebook ervoor zorgen dat het past, maar het ziet er verwrongen en onnatuurlijk uit, waardoor mensen die je pagina bezoeken zeker denken dat je niet zo professioneel bent als andere opties die er zijn. Ook,het formaat van de Facebook-omslagfoto wijzigenis goed voor je. Vergeet ten slotte niet:

 • Zorg ervoor dat het kleiner is dan 100 KB;
 • Vink het vakje voor hoge kwaliteit aan bij het uploaden;
 • Upload als JPG met een sRGB-kleurprofiel.
 • Regels en voorschriften

Laten we ons ook vertrouwd maken met de regels terwijl we hier zijn. Hier zijn die van Facebookrichtlijnenvoor omslagfoto's. De belangrijke kanttekeningen zijn als volgt:

 • Je omslag is openbaar;
 • Je omslag mag niet bedrieglijk of misleidend zijn, of inbreuk maken op het auteursrecht van iemand anders;
 • Je kunt anderen niet uitnodigen om je omslag te uploaden naar hun persoonlijke tijdlijnen.

Het is dus het beste om de lijn te volgen, want je wilt niet dat je pagina wordt verwijderd, en deze regels zijn niet zo slecht. Ze vertellen ons eigenlijk dat het maken van een eigen uniek ontwerp ruim binnen de regels valt.

 • De 20% tekstregel is nog steeds relevant

In 2013 verwijderde Facebook eindelijk de laatste vermeldingen van de 20% tekstregel, maar hoewel die regel misschien verdwenen is, is het geen slechte richtlijn om te overwegen bij het maken van je profiel. Zoals we zeggen, "een beeld zegt meer dan duizend woorden", dus in plaats van te proberenprop in 1000 woorden in je foto, laat een eenvoudige, professionele en inventieve omslagfoto al het werk voor je doen, en je Facebook-pagina zal er schoner uitzien!

Klik op Foto om te bewerken

12 Oefenen voor het maken van de beste Facebook-omslagfoto - Fotor's Blog (9)

Bron: From Magic: the Gathering's Facebook Page

Als je toch tekst wilt toevoegen, houd het dan beknopt.

Dit voorbeeld uit Magic: the Gathering is een geweldige manier om de afbeelding voor zichzelf te laten spreken, terwijl er toch wat belangrijke informatie aan de afbeelding wordt toegevoegd om je te laten weten waar je op moet letten als je meer wilt weten. Ik ben zelf een grote NEEEEEEEEEEEEEEERD, ik weet alles van Ravnica en ben klaar om te tekenen!

 • Wijs in de goede richting

Het is een goed idee om uw publiek in de algemene richting van de twee knoppen die tegen de rechteronderkant van de omslagfoto liggen te laten kijken, en er zijn enkele subtiele manieren om dat voor elkaar te krijgen met uw omslagfoto.

12 Oefenen voor het maken van de beste Facebook-omslagfoto - Fotor's Blog (10)

Bron: Van hubspot.com

 • Schuif naar rechts

Zoals de lay-out van Facebook is, staat je omslagfoto niet in het midden, aan de rechterkant van de pagina. Dat betekent dat u rekening moet houden met wat dat doet met de balans van een foto. Het antwoord is, je kunt naar rechts leunen of naar links gaan om in het midden te blijven of iets anders te doenfocus verleggen. Ik raad de eerste aan. Zoals deze volgende omslag:

12 Oefenen voor het maken van de beste Facebook-omslagfoto - Fotor's Blog (11)

Bron: Van hubspot.com

Alles is duidelijk gespreid op deze Facebook-omslagfoto en als je de slogan leest, kom je meteen bij de knop met de tekst "Send a Message". Het is een briljant subtiele call-to-action, en ik zou dit ontwerp zeker willen kopiëren omdat je weet dat ze veel werk hebben gestoken in het krijgen van iets dat zo perfect en eenvoudig is ontworpen als dit.

 • Link in de beschrijving

Wanneer u op een Facebook-omslagfoto klikt, krijgt u een pop-up met enkele teksten, waaronder vind-ik-leuks en opmerkingen. Je moet deze ruimte volledig gebruiken en een call-to-action toevoegen, want als iemand geïnteresseerd genoeg is om op je omslagfoto te klikken, zijn ze ergens in geïnteresseerd, dus zorg ervoor dat je een plek hebt waar ze daarnaartoe kunnen gaan.

12 Oefenen voor het maken van de beste Facebook-omslagfoto - Fotor's Blog (12)

 • Pas uw omslag- en profielfoto's aan

Voordat we het hadden over matchen. Laten we het er nu over hebben in termen van uw Facebook-profielfoto en Facebook-omslagfoto. Het is inderdaad belangrijk dat ze matchen. U wilt een verenigd front presenteren in plaats van enkele botsende voorbeelden tussen uw eigen Facebook-profielpagina. Doe wat Target deed.

12 Oefenen voor het maken van de beste Facebook-omslagfoto - Fotor's Blog (13)

Bron: Van hootsuite.com

Dit is een geweldige manier om te matchen. Het rood en wit zijn vergelijkbaar, hetzelfde met de cirkel, maar ze zijn verschillend genoeg om te weten dat je naar 2 verschillende afbeeldingen kijkt. Ik zou echter niet willen dat je profielfoto en omslagfoto te veel bij elkaar passen, omdat het dan gemist wordt als de zoveelste boom in het bos. Houd het vergelijkbaar, maar laat het niet opgaan. Je kunt gebruikenFotor's maker van profielfoto'som eenvoudig en snel een aantrekkelijke profielfoto voor uw Facebook-account te maken.

Conclusie

Dus nu weet je wat er nodig is om niet alleen de beste Facebook-omslagfoto te maken door middel van de best practices voor Facebook-omslagen, geüpload met het juiste aantal pixels en ontworpen op een manier die doorkliks creëert. Je kunt ook de juiste klanten vinden omdat je je klanten kunt laten weten wie je bent en waar je voor staat voordat ze hun producten gaan gebruiken, waardoor je een persoonlijke band met ze opbouwt, wat leidt tot een nog betere relatie. Na hun melding,het Facebook-bericht wordt het meest gedeelddoor jou waarschijnlijk.

Neem dit advies ter harte, ga nu naar onze ontwerpsite en maak iets moois voor jezelf. Je verdient het! Verwen jezelf!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated: 04/08/2023

Views: 5827

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.