11 beste grondstoffenaandelen om nu te kopen (2023)

In dit artikel bespreken we de 11 beste grondstoffenaandelen om nu te kopen. Als u meer wilt lezen over nog meer grondstoffenaandelen die u nu kunt kopen, ga dan direct naar5 beste grondstoffenaandelen om nu te kopen.

Grondstoffen worden vaak opgesplitst in brede categorieën, zoals harde en zachte grondstoffen. Natuurlijke hulpbronnen zijn opgenomen in harde grondstoffen zoals goud, rubber en olie, terwijl zachte grondstoffen landbouwproducten of vee zijn, zoals maïs, tarwe, koffie, suiker, sojabonen en varkensvlees. De afgelopen maanden hebben problemen met de toeleveringsketen en de Russische invasie van Oekraïne geleid tot een stijging van de grondstoffenprijzen. Een recente Wereldbankrapportonderstreept dat de prijzen van landbouwgrondstoffen aanzienlijk zijn gestegen.

Volgens het rapport had dit in veel opkomende economieën geleid tot toenemende voedselonzekerheid en extreme armoede. Ook de inflatiedruk compliceert de situatie. De dalende waarde van valuta's van opkomende economieën drijft de voedsel- en brandstofprijzen op, waardoor de voedsel- en energiecrises in deze gebieden verder worden verdiept. Als gevolg van valutadepreciaties zag bijna 60% van de olie-importerende opkomende markten en ontwikkelingseconomieën in februari 2022 een stijging van de olieprijzen in binnenlandse valuta, aldus de bank.

Het rapport van de Wereldbank beweert ook dat bijna 90% van de economieën een grotere stijging van de tarweprijzen in lokale valuta waarnam in vergelijking met de stijging van de Amerikaanse dollar. Een rapport dat in oktober 2022 door het IMF werd gedeeld, zegt dat de grondstoffenprijzen tussen februari en augustus 2022 met 19,1% zijn gestegen. Energie aardgas is gestegen tot 129,2%, omdat Rusland de gastoevoer naar Europa afsneed. De prijzen van basismetalen daalden met 19,3%, en de prijzen van edelmetalen daalden met 6,0%, terwijl die van landbouwgrondstoffen daalden met 5,4%.

Pablo Saavedra, vice-president voor billijke groei, financiën en instellingen van de Wereldbank, zegt dat ondanks het feit dat veel grondstoffenprijzen zich hebben teruggetrokken van hun pieken, ze nog steeds hoog zijn in vergelijking met hun gemiddelde niveau van de afgelopen vijf jaar. Ayhan Kose, directeur van de Prospects Group van de Wereldbank en EFI Chief Economist, zegt dat de combinatie van hoge grondstofprijzen en aanhoudende valutadepreciatie rechtstreeks verband houdt met hogere inflatie in veel landen.

Hij voegde er ook aan toe dat beleidsmakers in opkomende economieën niet in staat zijn om de meest uitgesproken wereldwijde inflatiecyclus in decennia te beheersen. Ze moeten het monetaire en fiscale beleid kalibreren en zich voorbereiden op een periode van nog hogere volatiliteit op de wereldwijde financiële en grondstoffenmarkten, merkte de expert op. Sommige van detop aandelenom in gedachten te houden, rekening houdend met deze macro-omstandigheden, omvat Chevron Corporation (NYSE:CVX), Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ:GILDE), en Philip Morris International Inc. (NYSE:P.M).

Onze Methodologie

Voor de lijst zijn de bedrijven geselecteerd die actief zijn in de grondstoffensector. Er werd speciaal belang gehecht aan het schetsen van de basisprincipes van het bedrijf en de beoordelingen van analisten voor elk bedrijf om de lezers wat context te bieden, zodat ze beter geïnformeerde investeringskeuzes kunnen maken. Gegevens van ongeveer 900 elite hedgefondsen die in het derde kwartaal van 2022 door Insider Monkey werden gevolgd, werden gebruikt om het aantal hedgefondsen te identificeren dat belangen heeft in elk bedrijf.

11 beste grondstoffenaandelen om nu te kopen (1)

(Video) 11 Stocks to Buy Too Cheap to Pass Up in 2023

Foto door Francisco Fernandes op Unsplash

11. Cheniere Energy, Inc.(NYSE:LNG)

Aantal Hedge Fund-houders: 70

Cheniere Energy, Inc. (NYSE:LNG) is een energie-infrastructuurbedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met activiteiten op het gebied van vloeibaar aardgas (LNG) in de Verenigde Staten. Op 15 november boekte Cheniere Energy de winst voor het derde kwartaal van 2022, met een verlies per aandeel van $ 9,54. De omzet over de periode bedroeg $ 8,85 miljard, een stijging van 176,6% in vergelijking met de omzet over dezelfde periode vorig jaar en versloeg de marktschattingen met $ 890 miljoen.

Op 12 oktober handhaafde analist Marc Solecitto een Overweight-rating voor Cheniere Energy, Inc. EBITDA-schattingen voor kwartaal en boekjaar 2022.

Onder de hedgefondsen die worden gevolgd door Insider Monkey, een in New York gevestigde investeringsmaatschappijStandvastig Kapitaalbeheeris een leidende aandeelhouder van Cheniere Energy, Inc. (NYSE:LNG) met 2,3 miljoen aandelen ter waarde van meer dan $379,8 miljoen.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2022 hadden 70 hedgefondsen in de database van Insider Monkey belangen ter waarde van $ 2,2 miljard in Cheniere Energy, Inc. (NYSE:LNG), vergeleken met 65 in het voorgaande kwartaal ter waarde van $ 3,3 miljard.

Net als Chevron Corporation (NYSE:CVX), Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ:GILD) en Philip Morris International Inc. (NYSE:PM), is Cheniere Energy, Inc. (NYSE:LNG) een van de aandelen die de hitte van een economische vertraging.

In de investeerdersbrief van het tweede kwartaal van 2022ClearBridge-investeringen, een vermogensbeheerder, lichtte enkele aandelen toe en Cheniere Energy, Inc. (NYSE:LNG) was er een van.Hieris wat het fonds zei:

(Video) Investing in Commodities: Is Gold, Lithium, or Uranium the Way to Go? | VectorVest

“Ook in de VS presteerde Cheniere Energy, Inc.(NYSE:LNG) goed. Cheniere is een energie-infrastructuurbedrijf dat Amerikaanse exportfaciliteiten voor vloeibaar aardgas langs de Amerikaanse Golfkust bezit en exploiteert. Aandelen profiteerden van de aanhoudende krapte op de wereldwijde LNG-markten als gevolg van de spanningen tussen Rusland en Oekraïne, evenals een goed ontvangen aankondiging van kapitaaltoewijzing en Cheniere's herziende richtlijnen boven verwachting.

10. Kenon Holdings Ltd. (NYSE:KEN)

Aantal Hedge Fund-houders: 4

Kenon Holdings Ltd. (NYSE: KEN) opereert als eigenaar, ontwikkelaar en exploitant van energieopwekkingsinstallaties in Israël, de Verenigde Staten en internationaal. Op 21 juni kondigde Kenon Holdings aan dat de raad van bestuur een kapitaalverminderingsuitkering heeft goedgekeurd voor een totaalbedrag van ongeveer $ 552 miljoen, of $ 10,25 per aandeel.

Onder de hedgefondsen die worden gevolgd door Insider Monkey, een in Washington gevestigd bedrijfPijlstraat hoofdstadis een leidende aandeelhouder van Kenon Holdings Ltd. (NYSE:KEN) met 142.896 aandelen ter waarde van meer dan $4,9 miljoen.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2022 hadden 4 hedgefondsen in de database van Insider Monkey belangen ter waarde van $ 8 miljoen in Kenon Holdings Ltd. (NYSE: KEN), vergeleken met 3 in het voorgaande kwartaal ter waarde van $ 6,5 miljoen.

9. Intrepid Potash, Inc. (NYSE:IPI)

Aantal Hedge Fund-houders: 8

Intrepid Potash, Inc. (NYSE:IPI) houdt zich bezig met de winning en productie van potas in de Verenigde Staten en internationaal. Op 2 november boekte Intrepid Potash de winst voor het derde kwartaal van 2022, met een winst per aandeel van $ 0,97. De omzet over de periode bedroeg $ 74,8 miljoen, een stijging van 26,5% in vergelijking met de omzet over dezelfde periode vorig jaar.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2022 hadden 8 hedgefondsen in de database van Insider Monkey aandelen ter waarde van $ 26,5 miljoen in Intrepid Potash, Inc. (NYSE:IPI), vergeleken met 10 in het voorgaande kwartaal ter waarde van $ 34,8 miljoen.

Onder de hedgefondsen die worden gevolgd door Insider Monkey, een in New York gevestigde investeringsmaatschappijTwee Sigma-adviseursis een leidende aandeelhouder van Intrepid Potash, Inc. (NYSE:IPI) met 224.410 aandelen ter waarde van meer dan $8,8 miljoen.

(Video) 5 Stocks to Buy Now for the Next BIG Real Estate Surprise

8. Denison Mines Corp. (NYSE:DNN)

Aantal Hedge Fund-houders: 12

Denison Mines Corp. (NYSE:DNN) houdt zich bezig met de verwerving, exploratie, ontwikkeling, extractie, verwerking, verkoop en investering van uraniumeigendommen in Canada. De aandelen hebben geprofiteerd van de Duitse verlenging van de levensduur van drie kerncentrales in de afgelopen maanden, evenals van de toename van de vraag naar uranium, aangezien problemen met de toeleveringsketen landen over de hele wereld dwingen zich te wenden tot uranium in plaats van kolen en olie om hun energieproblemen op te lossen.

Onder de hedgefondsen die worden gevolgd door Insider Monkey, een in Londen gevestigde investeringsmaatschappijSprott-vermogensbeheeris een leidende aandeelhouder van Denison Mines Corp. (NYSE:DNN) met 3,3 miljoen aandelen ter waarde van meer dan $3,8 miljoen.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2022 hadden 12 hedgefondsen in de database van Insider Monkey belangen ter waarde van $ 18 miljoen in Denison Mines Corp. (NYSE:DNN), hetzelfde als in het voorgaande kwartaal ter waarde van $ 21 miljoen.

7. Wheaton Precious Metals Corp. (NYSE:WPM)

Aantal Hedge Fund-houders: 25

Wheaton Precious Metals Corp. (NYSE:WPM) is een metaalstreamingbedrijf dat voornamelijk edelmetalen verkoopt in Canada en internationaal. Op 14 november financierde Wheaton Precious Metals inclusief de bijgewerkte bronnenschatting van Aris Mining. Wheaton verdiende vooraf $ 53 miljoen en zal tijdens de bouw nog eens $ 122 miljoen verdienen om metalen tegen een lagere prijs te kopen.

Op 19 oktober handhaafde analist Ingrid Rico een koopadvies op het aandeel Wheaton Precious Metals Corp. (NYSE: WPM) en verlaagde het koersdoel van C$ 66,50 naar C$64.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2022 hadden 25 hedgefondsen in de database van Insider Monkey belangen ter waarde van $ 564,4 miljoen in Wheaton Precious Metals Corp. (NYSE:WPM), vergeleken met 27 in het voorgaande kwartaal ter waarde van $ 360,9 miljoen.

Onder de hedgefondsen die worden gevolgd door Insider Monkey, een in New York gevestigde investeringsmaatschappijEerste Eagle Investment Managementis een leidende aandeelhouder van Wheaton Precious Metals Corp. (NYSE:WPM) met 19 miljoen aandelen ter waarde van meer dan $627 miljoen.

6. United States Steel Corporation (NYSE:X)

Aantal Hedge Fund-houders: 29

(Video) TOP 3 AANDELEN OM TE KOPEN - MEI 2023

United States Steel Corporation (NYSE:X) produceert en verkoopt gewalste platte en buisvormige staalproducten, voornamelijk in Noord-Amerika en Europa. Op 8 november maakte United States Steel bekend dat het een voorlopige overeenkomst had bereikt met de United Steelworkers over een nieuw vierjarig contract voor 11.000 werknemers. Deze deal omvat een verhoging van het basisloon met 5% per jaar gedurende vier jaar, gelijk aan 21,55% samengesteld en een essentiële waarderingsbonus van $ 4000.

Onder de hedgefondsen die worden gevolgd door Insider Monkey, een in New York gevestigde investeringsmaatschappijSoroban Capital Partnersis een leidende aandeelhouder van United States Steel Corporation (NYSE:X) met 11 miljoen aandelen ter waarde van meer dan $199 miljoen.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2022 hadden 29 hedgefondsen in de database van Insider Monkey belangen ter waarde van $ 724 miljoen in United States Steel Corporation (NYSE:X), vergeleken met 30 in het voorgaande kwartaal ter waarde van $ 617 miljoen.

Samen met Chevron Corporation (NYSE:CVX), Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ:GILD) en Philip Morris International Inc. (NYSE:PM), is United States Steel Corporation (NYSE:X) een van de aandelen die de hitte voelt van een economische vertraging.

Klik om verder te lezen en te zien5 beste grondstoffenaandelen om nu te kopen.

Voorgestelde artikelen:

 • Jim Cramer-aandelenportefeuille

 • Topdividendaandelen om in te beleggen

 • 15 beste cloud computing-aandelen om in te investeren

Openbaring. Geen.11 beste grondstoffenaandelen om nu te kopenis oorspronkelijk gepubliceerd op Insider Monkey.

(Video) De 10 beste AANDELEN voor 2023

FAQs

Wat is het beste aandeel om nu te kopen? ›

NameTickerMoat Trend
Just Eat Takeaway.com NVTKWYStable
Euronext NVENXStable
Adyen NVADYENPositive
Universal Music Group NVUMGStable
6 more rows
May 24, 2023

Wat zijn de beste aandelen voor 2023? ›

Vijf aandelen lichten we onder de lijst nader toe.
BedrijfsnaamISINYTD
Unilever PLCGB00B10RZP783,70 %
Ralph Lauren Corp.US751212101021,39 %
ASR NederlandNL0011872643-6,11 %
BE Semiconductor Industries NVNL001286641287,85 %
6 more rows

Wat is op dit moment de beste belegging? ›

Onroerend goed is nog steeds de beste investering. Onroerend goed is nog steeds de beste investering die je vandaag kunt doen - hier is waarom. De beroemde miljardair Andrew Carnegie zei dat 90% van de miljonairs hun rijkdom verkregen door te investeren in onroerend goed.

Is het slim om nu te investeren? ›

Momenteel staan de belangrijkste beurzen en aandelen lager dan een jaar geleden. Gemiddeld genomen zijn ze rond de 20 procent gezakt sinds begin dit jaar. Het lijkt aantrekkelijk om gebruik te maken van deze forse dip. Het antwoord op de vraag is: ja, het is op zich een goed moment om te beginnen met beleggen.

Is het verstandig om nu te beleggen? ›

Beleggen is niet voor iedereen een goed idee. Beleg alleen met geld dat je kunt missen. Als de belegging in het slechtste geval weinig of niets oplevert, moet je nog gewoon rond kunnen komen. Je moet nog boodschappen kunnen doen en de huur of de hypotheek kunnen betalen.

Welke aandelen stijgen het meest? ›

FondsKoersPotentieel
Shell€ 2731%
DSM€ 11638%
Prosus€ 6431%
ASML€ 50239%
Dec 29, 2022

Welke aandelen gaan omhoog? ›

Welke aandelen gaan stijgen? Er zijn tal van lage aandelen, maar slechts enkele hebben het in zich om flink te gaan groeien. Dé aandelen die naar verwachting in 2023 gaan stijgen zijn o.a.: ITM Power plc, finnCap Group en Rolls Royce.

Welke aandelen zijn veilig? ›

Blue chip aandelen zijn per definitie veilige voorraden. Uitzonderingen, zoals de effecten van het bedrijf Wirecard, die werden genoteerd in de Duitse index voor standaardaandelen, de DAX 40, bevestigen de regel.

Wat is het duurste aandeel ter wereld? ›

1. Lindt & Sprüngli. De titel voor het duurste aandeel ter wereld gaat naar is Lindt & Sprüngli (CH:LISN), als we rekening houden met de liquiditeit. De aandelen van de Zwitserse chocolatier gaan voor CHF98.

Waar kan ik het beste duurzaam beleggen? ›

Want wat zijn de beste duurzame beleggingsfondsen? Duurzaam beleggen kan bij duurzame fondsen via twee duurzame banken : Triodos Bank en de ASN Bank. Maar je kunt ook zelf aan de slag met zogeheten ETF's (Exchange Traded Fund) bij bijvoorbeeld DeGiro.

Is het gunstig om nu aandelen te kopen? ›

Aandelen van Ordina

Beleggers lijken zich zorgen te maken over het winstpotentieel van de groep op kortere termijn met een mogelijke recessie in Europa in aantocht. Hoewel de omzetgroei het afgelopen kwartaal iets lager was dan het kwartaal daarvoor, blijft dit aandeel een goede belegging.

Welke aandelen zijn nu goedkoop? ›

Hieronder vertellen we je over 10 goedkope aandelen in 2023 om je een beeld te geven van een aantal bedrijven die een lage aandeelprijs hebben.
 • Goedkoop aandeel 1: Shell. ...
 • Goedkoop aandeel 2: Aegon. ...
 • Goedkoop aandeel 3: KLM. ...
 • Goedkoop aandeel 4: Trivago. ...
 • Goedkoop aandeel 5: Nokia. ...
 • Goedkoop aandeel 6: ING. ...
 • Goedkoop aandeel 7: ASR.
Dec 22, 2022

Welke aandelen meeste rendement? ›

Samenvatting: beste dividend aandelen
#Dividend aandeelDividend- rendement (5 jaar)
1Coca-Cola3,13%
2Allianz4,66%
3Consolidated Edison3,66%
4Realty Income4,40%
17 more rows
Apr 7, 2021

Welke aandelen kopen voor lange termijn? ›

Dit zijn de 8 beste lange termijn beleggingen voor 2023:
 • Amazon (AMZN)
 • Berkshire Hathaway (BRK)
 • Apple (AAPL)
 • Alphabet (GOOGL)
 • Microsoft (MSFT)
 • Tesla (TSLA)
 • Netflix (NFLX)
 • Facebook (FB)
May 15, 2023

Videos

1. Aandelen kiezen in 2023: de favorieten van Degroof Petercam
(Degroof Petercam)
2. Dé 11 nieuwste kooptips en beleggingstrends voor beleggers in 2021
(DeAandeelHouder TV)
3. 5 Ondergewaardeerde AANDELEN om nu te Kopen
(DoopieCash - Traden & Investeren)
4. TOP 3 AANDELEN OM TE KOPEN - APRIL 2023
(Geld op Geld)
5. 5x Hoog Dividendaandelen +6% p.j. om nu te kopen
(Happy Investors )
6. Deze 11 Ondergewaardeerde Groei Aandelen Koop ik OP DIT MOMENT! DEEL 2
(Alleen Aandelen)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated: 11/07/2023

Views: 6122

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.